Elden Ring alınır mı?

İlk oyun olarak önermem ama souls oyunlarına alışıp seversen kesinlikle al derim, oyun çok fazla içerik sunuyor.
Elden Ring ile başladım souls oyunlarına. Çok yetenekesiz bir oyuncu değilseniz souls için başlama oyunu olabileceğini düşünüyorum.

Ne yaparsan yap karakterin asla bir boss kadar güçlenemiyor. Aşırı zor olsada çok gereksiz içerik olsada. Çok sürükleyici bir oyundu. item çeşitliliği boss çeşitliliği yetersizdi. Kullanıcı paneli okadar berbat durumda ki Great rune takma olayını Elden beast ile dövüşürken öğrendim. Talisman takma olayınıda aynı şekilde oyun biterken öğrendim :) bir kaç noktada kolaylık sağlansaydı Çok daha mükemmel olurdu. Bana öyle geliyor ki oyun playstation 5 için tasarlanmış o yüzden Oynanış mekanikleri beklentileri karşılayamadı. PC oyuncuları olarak çok daha seri peş peşe combo çekmeye alışmış olduğumuz için ^.^


O knk hoşgeldin. Nickini değiştirememişsin :D
Aslında güçleniyor bir boss kadar. Mohg, The Blood Lord bossunu 2 vuruşta yenmiştim. (ilk oynayışımdı) Ayrıca sen sanırım keyboard ile oynadığından dolayı mekanikleri sevmemişsin çünkü oyun türünü, bırak dünyanın en iyi savaş mekaniklerini içeren oyun. Keşke gamepad ile oynasaydınız.
 
Keşke gamepad ile oynasaydınız.
Birader gameped le nasıl oynayım. Klavye ile zor oynadım. Mouse olmadan hedef almak yukarı aşağı bakmak sağa sola dönmek çok aşırı sıkıntı. God of war da denemiştim game pad ile oynamayı yok çok zor ne koşma yapabiliyom ne dodge. Gamepad ile sadece süper mario oynayabiliyorum. Birde araba yarışı falan :D

Bana çok zor geliyor gamepad ile hedef almak mouse gibi değil aşırı zor geliyor. Bir türlü hedef alamıyorum. O hareketli buttonu bi sağa bir sola döndürüyorum. Bana müthiş zor geliyor belki alışmadığımdandır bilemiyorum.
 
Birader gameped le nasıl oynayayım. Klavye ile zor oynadım. Mouse olmadan hedef almak yukarı aşağı bakmak sağa sola dönmek çok aşırı sıkıntı. God of War da denemiştim Game pad ile oynamayı yok çok zor ne koşma yapabilıyorum ne dodge. Gamepad ile sadece süper Mario oynayabiliyorum. Bir de araba yarışı falan :D

Bana çok zor geliyor gamepad ile hedef almak mouse gibi değil aşırı zor geliyor. Bir türlü hedef alamıyorum. O hareketli buttonu bir sağa bir sola döndürüyorum. Bana müthiş zor geliyor belki alışmadığımdandır bilemiyorum.

Aslında bu oyunlar gamepad için tasarlanmış oyunlar o yüzden öyle dedim. Ama sen nasıl rahat ediyorsan öyle oyna. Çoğu oyuncu (ben de dahil) gamepadsiz souls oyunu oynayamıyor. Siz keyboard alıştıysanız öyle oynayabilirsiniz. Mesela ben eğer bir oyunu gamepad ile kolay oynayabiliyorsam gözüm kapalı gamepad seçerim. Rekabetçi oyunlar veya minecraft dışında klavye tercih ettiğim söylenemez.
 
Son düzenleme:
Ne yaparsan yap karakterin asla bir boss kadar güçlenemiyor.
Great rune, crystal tear ve talisman gibi şeyleri amacına uygun seçersen, buff incantationlarına önem verip silahlarını da geliştirdiğin zaman bosslardan bile fazla hasar vurabiliyorsun. Bazı silahlar tek bir tuşla en güçlü bossları bile indirmeye yetecek yeteneğe sahipler. Hele kanama hasarı ya da büyüye yönelen karakterlerde basit bir kombo zinciriyle ya da comet azur gibi bir büyüyle boss saldırma şansı bulmadan ölebiliyor. Oyun zorluğunu kolaya çeviren karakter yapılandırmaları var internette ama sadece Türkçe rehberlere baktıysan yeterli bilgi alamamışsındır oynarken.
 
Son düzenleme:
Great rune, Crystal tear ve talisman gibi şeyleri amacına uygun seçersen, buff incantationlarına önem verip silahlarını da geliştirdiğin zaman bosslardan bile fazla hasar vurabiliyorsun. Bazı silahlar tek bir tuşla en güçlü bossları bile indirmeye yetecek yeteneğe sahipler. Hele kanama hasarı ya da büyüye yönelen karakterlerde basit bir kombo zinciriyle ya da comet azur gibi bir büyüyle boss saldırma şansı bulmadan ölebiliyor. Oyun zorluğunu kolaya çeviren karakter yapılandırmaları var internette ama sadece Türkçe rehberlere baktıysan yeterli bilgi alamamışsındır oynarken.

Birkaç rehbere bakmıstım ılk çıktığında. Gerçekten bir samuray Build'ı ile melania bile 10 saniyede öldürülebiliyordu.
 
Birkaç rehbere bakmıştım ilk çıktığında. Gerçekten bir samuray Build'i ile Malenia bile 10 saniyede öldürülebiliyordu.
Öyle karakterler yaratmak mümkün. Comet Azur ile bossların 1. fazlarına tek atıp geçen karakter yapanlar da var, Rivers of Blood ile bir kombo zinciriyle tüm bossları atak bile yapamadan öldürenler de var.

Ben Souls oyunlarını bu kadar kolay oynamak istemediğimden holy knight karakterde dengeli DPS ve hasar alma ile oynamayı tercih ettim. Çok da keyif aldım ama yaklaşması zor olan bosslarda biraz zorlandım tabii.
 
Son düzenleme:
Kendi tecrübemi söyleyeyim ilk Sekiro aldım 2. saatte iade ettim hiç souls like oyun oynamamıştım önce sonra eldin ringe şans verdim ve açık ara oynadığım en iyi oyunlardan şu an 60 saatteyim ve hala sıkılmadan oynuyorum bence eldin ringe şans verin.
 
Alınır, sunduğu çeşitlilik ve açık dünya başka hiçbir oyunda yok (Rdr 2 açık dünyada gerçekçiliği hedefliyor bu sebepten karşılaştırmak yanlış olur o da bambaşka seviyede).

Kendi tecrübemi söyleyeyim ilk Sekiro aldım 2. saatte iade ettim hiç souls like oyun oynamamıştım önce sonra eldin ringe şans verdim ve açık ara oynadığım en iyi oyunlardan şu an 60 saatteyim ve hala sıkılmadan oynuyorum bence eldin ringe şans verin.
Sekiro'yu tekrar alın bence Elden Ring 100 üzerinden 98 hak ediyorsa Sekiro benim gözümde 90-95 hak ediyor. Zaten Sekiro'da Elden Ring gibi açık dünya olsaydı bu oynanışla ve biraz daha çeşitlilik ile tarihin en iyi oyunlarından biri olurdu. Umarım FromSoftware Sekiro oynanışlı açık dünya içeren bir oyun geliştirir.
 

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı