Kalkan kullanmayı da sevdiğinizi söylediğiniz için Guardian's Swordspear ve kalkan kullanabilirsiniz. Guardian's Swordspear oyunda değeri bilinmeyen cevherlerden biri, şu an bana oyundaki en iyi DEX silahı hangisi diye sorsan hiç düşünmeden bu silahı söylerim. Özünde bir Halberd olmasına rağmen diğer Halberd'lerden çok daha hızlı saldıran bir özel moveset'e sahip olması¹ ve DEX ile harikalar yaratan bir silah olmasına rağmen düşmanların stance'ini çok hızlı kırabiliyor olması bu silahı mükemmel yapıyor.Oynamayı sevdiğim build tek kılıç olacak ve o kılıç çok sağlam darbeler indirecek ama Caelid’de olan greatsword gibi de hantal olmayacak. Ash of War’ı ile çok sağlam hasar vuracak güzel bir silah arıyorum.
Iron Greatsword'u elde etmesi zor, bu silahı taşıyan kırmızı Misbegotten düşman tiplerinden düşüyor bu silah ancak bu düşman tiplerinden farmlayabileceğiniz pek yer yok. Özellikle erken oyunda hiç yok, en yakın Leyndell'de var ancak onun da runback'i çok uzun ve silahın düşme oranının düşük olduğunu düşünürsek o silahı orada düşürmeye çalışmak çok keyifsiz bir hal alacaktır.Düşürmeden kastınız elde etmesi mi yoksa stance kırması mı?
Çok sağ olun dediğinize mutlaka şans vermeye çalışacağım hocam.Kalkan kullanmayı da sevdiğinizi söylediğiniz için Guardian's Swordspear ve kalkan kullanabilirsiniz. Guardian's Swordspear oyunda değeri bilinmeyen cevherlerden biri, şu an bana oyundaki en iyi DEX silahı hangisi diye sorsan hiç düşünmeden bu silahı söylerim. Özünde bir Halberd olmasına rağmen diğer Halberd'lerden çok daha hızlı saldıran bir özel moveset'e sahip olması¹ ve DEX ile harikalar yaratan bir silah olmasına rağmen düşmanların stance'ini çok hızlı kırabiliyor olması bu silahı mükemmel yapıyor.
Özel bir Ash of War'ı yok sizin Ash of War basmanız gerekiyor. Keen affinity ile silaha uygun bir Ash of War bulabilirsiniz. Mesela ban bu silah için Impaling Thrust kullandım silaha uygun olduğunu düşündüğüm için. Keen affinity olmak şartıyla istediğiniz Ash of War'ı kullanabilirsiniz.
¹ Özel moveset sadece bu silahtan 1 tane kullanırsanız geçerli, aynı silahtan 2 tane alıp kullanırsanız bu silah özel bir moveset'e sahip olmuyor.
Iron Greatsword'u elde etmesi zor, bu silahı taşıyan kırmızı Misbegotten düşman tiplerinden düşüyor bu silah ancak bu düşman tiplerinden farmlayabileceğiniz pek yer yok. Özellikle erken oyunda hiç yok, en yakın Leyndell'de var ancak onun da runback'i çok uzun ve silahın düşme oranının düşük olduğunu düşünürsek o silahı orada düşürmeye çalışmak çok keyifsiz bir hal alacaktır.
Zırhın pek önemi yok, poise yüksek olursa iyi olur o kadar. Onun dışında sağladıkları koruma pek de bir şeyi etkilemiyor. Radahn'ın zırh seti çok dengeli diye hatırlıyorum ben. Talisman olarak oyunun end-game'ine kadar Radagon's Soreseal takılı kalmalı diye düşünüyorum. Aldığınız hasarı %15 arttırıyor ancak oyunun end-game'ine kadar düşmanlar o kadar da fazla vurmuyorlar o yüzden sıkıntı olmuyor. Karlı bölgeye girer girmez bu talismanı isteğe bağlı olarak çıkarabilirsiniz, oyun o haritadan sonra ciddi şekilde zorlaşmaya başlıyor çünkü. Erdtree's Favor yine kullanabilirsiniz.Çok sağ olun dediğinize mutlaka şans vermeye çalışacağım hocam.
Armor konusunda bir öneriniz var mı ve talisman?
Hocam bana biraz yardımcı olabilir misiniz? Karakterimi büyüye döndürmek istiyorum tamamen büyücü yapmak istiyorum. Level 61'im Rennala açık puanları yeniden verebilirim. Şu an sadece Staff of Loss var bende. Talismanları da ekleyebilirim isterseniz.Zırhın pek önemi yok, poise yüksek olursa iyi olur o kadar. Onun dışında sağladıkları koruma pek de bir şeyi etkilemiyor. Radahn'ın zırh seti çok dengeli diye hatırlıyorum ben. Talisman olarak oyunun end-game'ine kadar Radagon's Soreseal takılı kalmalı diye düşünüyorum. Aldığınız hasarı %15 arttırıyor ancak oyunun end-game'ine kadar düşmanlar o kadar da fazla vurmuyorlar o yüzden sıkıntı olmuyor. Karlı bölgeye girer girmez bu talismanı isteğe bağlı olarak çıkarabilirsiniz, oyun o haritadan sonra ciddi şekilde zorlaşmaya başlıyor çünkü. Erdtree's Favor yine kullanabilirsiniz.
Bunun dışındaki talisman seçimi biraz da kullandığınız ekipmanlara ve oynanış stilinize göre değişiyor. İstatistik arttıran talismanları kullanmayı da unutmayın, STR build için Starscourge Heirloom, DEX build için Prosthesis-Wearer's Heirloom / Millicent's Prosthesis (Millicent questline), FTH build için Two Fingers Heirloom gibi.
Buildinize uygun Wondrous Physick içeriği kullanmak da özellikle erken oyunda çok işe yarıyor. Strength-knot Crystal Tear, Strength istatistiğinizi 3 dakikalığına 10 arttırdığından ve 3 dakika çoğu bossu kesmek için gayet yeterli bir süre olduğundan bossa girmeden hemen önce Wondrous Physick içmek sizi çok güçlü bir hale getiriyor.
Saf büyücü için Lusat's Glintstone Staff oyundaki en güçlü ve en iyi asa, bu asayı almak nispeten kolay ancak kuşanmak biraz daha zor çünkü oyuncudan 60 INT talep ediyor. Büyücü için kullanabileceğiniz talismanlara gelirsek:Hocam bana biraz yardımcı olabilir misiniz? Karakterimi büyüye döndürmek istiyorum tamamen büyücü yapmak istiyorum. Level 61'im Rennala açık puanları yeniden verebilirim. Şu an sadece Staff of Loss var bende. Talismanları da ekleyebilirim isterseniz.
| İsim | İşlev |
|---|---|
| Godfrey Icon | Şarjlanarak yapılan büyülerin gücünü %15 oranında arttırıyor. Şarjlı saldırı yapmıyorsanız gereği yok ki bence yapmaya özen gösterin. |
| Graven-School (erken) / Graven-Mass (çok geç) Talisman | Graven-School (%4), Graven-Mass (%8) büyülerin hasarını arttırır. |
| Magic Scorpion Charm (Seluvis' questline) | Büyü hasarını %12 arttırır ancak oyuncunun yediği hasarı da %10 arttırır. |
| Marika's Scarseal (Erken) / Soreseal (Çok geç) | Faith/Int/Mind/Arcane istatistiklerini +3 arttırır (Scarseal) - oyuncu %10 daha fazla hasar alır. Faith/Int/Mind/Arcane istatistiklerini +5 arttırır (Soreseal) - oyuncu %15 daha fazla hasar alır. |
Öncelikle vakit ayırıp yazdığınız için minnettarım oyun oyuncunun elinden maalesef hiç tutmuyor. Yabancı kaynak dışında kaynak da yok o yüzden çok zor oluyor. Hocam sanırım bu asa için daha erken çünkü ben 62 levelim biraz vigor da lazım olsa 60 INT pure çıkarmam çok zor. Birde büyücü oynamak zor mu ben daha rahat olur diye geçmek istemiştim de. Bir ton smithing stone var hiçbir silahı mainlemediğim için basmadım. Şu an elimde Limgrave Gatefront’dan aldığım Lord kılıcı var +14 oldu. Darkmoon GS için Ranni’nin görevini baya bir ilerlettim. Ancak son bossu geçemiyorum. Şöyle güzel bir oynanış tarzı hala yakalayamadım. Hem karakter güzel görünsün,hem oynanış keyif versin istiyorum. Dilerseniz haritamı,seviyemi ve envanterimi paylaşabilirim. Özür dilerim başınızı çok ağrıttıysam sevgiler.Saf büyücü için Lusat's Glintstone Staff oyundaki en güçlü ve en iyi asa, bu asayı almak nispeten kolay ancak kuşanmak biraz daha zor çünkü oyuncudan 60 INT talep ediyor. Büyücü için kullanabileceğiniz talismanlara gelirsek:
İsim İşlev Godfrey Icon Şarjlanarak yapılan büyülerin gücünü %15 oranında arttırıyor. Şarjlı saldırı yapmıyorsanız gereği yok ki bence yapmaya özen gösterin. Graven-School (erken) / Graven-Mass (çok geç) Talisman Graven-School (%4), Graven-Mass (%8) büyülerin hasarını arttırır. Magic Scorpion Charm (Seluvis' questline) Büyü hasarını %12 arttırır ancak oyuncunun yediği hasarı da %10 arttırır. Marika's Scarseal (Erken) / Soreseal (Çok geç) Faith/Int/Mind/Arcane istatistiklerini +3 arttırır (Scarseal) - oyuncu %10 daha fazla hasar alır.
Faith/Int/Mind/Arcane istatistiklerini +5 arttırır (Soreseal) - oyuncu %15 daha fazla hasar alır.
Eğer istatistik arttırıyor diye kötü görünüyor da olsa zırh giymeyi tercih ederseniz büyücü için yapabileceğiniz tercihler var. Mesela Karolos Glintstone Crown INT istatistiğini +3 arttırırken staminanı %9 oranında düşürür.
Wondrous Phsyick için konuşursak onun için de önerilerim var, Wondrous Phsyick içerisine Cerulean Hidden Tear yerleştirmek kullandığınızda size 15 saniyeliğine sınırsız bir FP verir. Bu sayede 15 saniye içerisinde istediğiniz kadar büyü atın FP'niz azalmaz. 15 saniye kağıt üstünde çok kısa ve işe yaramaz bir süre gibi gelse de 15 saniye içinde en az 5 Comet rahatlıkla atılabiliyor, doğru buildle Comet çok ciddi hasar çıkardığından bu 15 saniye içinde bossun canını yarıya indirme şansınız bile var. Yanında da Intelligence-knot Crystal Tear kullanabilirsiniz, 3 dakikalığına INT istatistiğinizi +10 arttıracaktır.
Büyücü güçlü ama bu onu daha kolay yapıyor mu, tartışılır. Elden Ring bossları çok agresifler ve sen arkada ona büyü fırlatırken öylece bakıp durmuyorlar. Bu nedenle büyü atmak için doğru açıklığı beklemek önem taşıyor büyücüde, ayrıca sadece canına dikkat etmektense FP barına da dikkat etmen gerekiyor büyücü oynarken.Öncelikle vakit ayırıp yazdığınız için minnettarım oyun oyuncunun elinden maalesef hiç tutmuyor. Yabancı kaynak dışında kaynak da yok o yüzden çok zor oluyor. Hocam sanırım bu asa için daha erken çünkü ben 62 levelim biraz vigor da lazım olsa 60 INT pure çıkarmam çok zor. Birde büyücü oynamak zor mu ben daha rahat olur diye geçmek istemiştim de. Bir ton smithing stone var hiçbir silahı mainlemediğim için basmadım. Şu an elimde Limgrave Gatefront’dan aldığım Lord kılıcı var +14 oldu. Darkmoon GS için Ranni’nin görevini baya bir ilerlettim. Ancak son bossu geçemiyorum. Şöyle güzel bir oynanış tarzı hala yakalayamadım. Hem karakter güzel görünsün,hem oynanış keyif versin istiyorum. Dilerseniz haritamı,seviyemi ve envanterimi paylaşabilirim. Özür dilerim başınızı çok ağrıttıysam sevgiler.
Anladım hocam peki statlarımı nasıl dağıtmalıyım? Son olarak da hangi büyüleri elde etmem lazım?Büyücü güçlü ama bu onu daha kolay yapıyor mu, tartışılır. Elden Ring bossları çok agresifler ve sen arkada ona büyü fırlatırken öylece bakıp durmuyorlar. Bu nedenle büyü atmak için doğru açıklığı beklemek önem taşıyor büyücüde, ayrıca sadece canına dikkat etmektense FP barına da dikkat etmen gerekiyor büyücü oynarken.
Her buildin kendince iyi ve kötü olduğu yönler var ama evet büyücü gerçekten epey güçlü bu oyunlarda. Sana önerdiğim asayı kullanabilecek duruma gelene kadar bir başka asa önerebilirim o da Meteorite Staff, bu asa harika bir sorcery scaling seviyesine sahip ancak + basılmıyor. Ne aldıysanız o, ama sorcery scaling seviyesi varsayılan olarak çok yüksek olduğundan + basmaya gerek bile duymuyorsunuz. Lusat's Glintstone Staff kuşanabilene ve +6'ya basana kadar Meteroite Staff ile idare edebilirsin. Lusat's Glintstone Staff +6'ya geldiğinde ise Meteroite Staff'ı bırakabilirsin.
Intelligence ve Mind en önemli istatistiklerden ama Intelligence elbette daha önemli. Mind'ı 30'da bıraksanız bile yeterli olacaktır ama Intelligence'i arttırabildiğiniz kadar arttırın.Anladım hocam peki statlarımı nasıl dağıtmalıyım? Son olarak da hangi büyüleri elde etmem lazım?
Hocam ben şarjlı büyü nasıl yapabilirim?Saf büyücü için Lusat's Glintstone Staff oyundaki en güçlü ve en iyi asa, bu asayı almak nispeten kolay ancak kuşanmak biraz daha zor çünkü oyuncudan 60 INT talep ediyor. Büyücü için kullanabileceğiniz talismanlara gelirsek:
İsim İşlev Godfrey Icon Şarjlanarak yapılan büyülerin gücünü %15 oranında arttırıyor. Şarjlı saldırı yapmıyorsanız gereği yok ki bence yapmaya özen gösterin. Graven-School (erken) / Graven-Mass (çok geç) Talisman Graven-School (%4), Graven-Mass (%8) büyülerin hasarını arttırır. Magic Scorpion Charm (Seluvis' questline) Büyü hasarını %12 arttırır ancak oyuncunun yediği hasarı da %10 arttırır. Marika's Scarseal (Erken) / Soreseal (Çok geç) Faith/Int/Mind/Arcane istatistiklerini +3 arttırır (Scarseal) - oyuncu %10 daha fazla hasar alır.
Faith/Int/Mind/Arcane istatistiklerini +5 arttırır (Soreseal) - oyuncu %15 daha fazla hasar alır.
Eğer istatistik arttırıyor diye kötü görünüyor da olsa zırh giymeyi tercih ederseniz büyücü için yapabileceğiniz tercihler var. Mesela Karolos Glintstone Crown INT istatistiğini +3 arttırırken staminanı %9 oranında düşürür.
Wondrous Phsyick için konuşursak onun için de önerilerim var, Wondrous Phsyick içerisine Cerulean Hidden Tear yerleştirmek kullandığınızda size 15 saniyeliğine sınırsız bir FP verir. Bu sayede 15 saniye içerisinde istediğiniz kadar büyü atın FP'niz azalmaz. 15 saniye kağıt üstünde çok kısa ve işe yaramaz bir süre gibi gelse de 15 saniye içinde en az 5 Comet rahatlıkla atılabiliyor, doğru buildle Comet çok ciddi hasar çıkardığından bu 15 saniye içinde bossun canını yarıya indirme şansınız bile var. Yanında da Intelligence-knot Crystal Tear kullanabilirsiniz, 3 dakikalığına INT istatistiğinizi +10 arttıracaktır.