Elden Ring Makine Çevirisi vs Anonymous Çevirisi

• Konuyu başlatan Fikop
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 26
  • Görüntüleme 7.263
2 şekil çeviriyi de deneyimlemiş arkadaşlara soruyorum, aralarında bir fark var mıdır? Günümüzde artık makine çevirileri yapay zeka sayesinde daha doğru ve anlamlı olmaya başladı. Bu durum karşısında ücretsiz olarak kullanacağım yamada kalite farkı ücretliye nazaran nasıl olacaktır?

Anonymous'un çevirisi elbette daha kalitelidir. Kaliteden yanaysanız Anonymous'un çevirisini kullanın, duygudan yoksun sadece kimin ne dediğini çıkarsam yeter mantığındaysanız makine çevirilerini de kullanabilirsiniz.

Makine çeviri bahsettiğin kadar iyi değil. Makine çeviri de büyük oranda insan elinden geçerek yayınlanıyor. Çok fazla anlamsız kelime ve cümle düzeltilmek zorunda kalınıyor. Makine çeviri ile kel kör olayları ve hikayeyi anlarsın ama bir derinlik olmaz.

Ne tür bir duygudan bahsediyoruz? Bir metne duyguyu katan şeyin ben görsellikte yattığına inanıyorum. Oynadığımız oyun şiir değil ki kelime seçimi çok önemli olsun.
"- Bu görevi kabul etmeniz benim için çok önemli." cümlesini, "Bu çok önemli görevi kabul et" diye çevirirse anlarsın ne kadar önemli olduğunu.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı