Elden Ring nasıldır?

İyi yanları
+ İnanılmaz açık dünya.
+ Bosslar (ki daha iyi bile olabilirdi)
+ Düşman ve bölüm dizaynları.

Kötü yanları
- Performans (ki düzeltilebiliyor)
- Tekrar eden içerik (bu çapta bir oyun için normal)
- Oyunun yapay zekası input okumaya dayalı olduğu için sapıtan düşmanlar.

Bilgisayarda 93/100, performans sorunlarının görece daha az olduğu PS5 sürümünde ise 96/100 puan verilebilir diye düşünüyorum (bilgisayarda oynadım). Kesinlikle kaçırmayın.
 
Son zamanlarda Elden Ring cikti, biliyorsunuzdur. Bu oyun size göre nasıl? + ve - yonlerinden bahseder misiniz? Merak ettim. Bana göre son zamanlarin en iyi oyunu.

Cok abartmışlar oyun normalde iyide kalleşlik çok büyüler arkadan gizlice yaklaşmalar karşılıklı dövüş anında arkasına geçip bıçak sokmalar normalde gerçek dövuste mantık olarak birisi birinin arkasına geçse o hemen kaçar ya da döner o da ona saldırır ama düşman heykel gibi donup kalıyor bıçak sokmasini bekliyor bir de kısa sürelide olsa buzla donduran balta var zaten bir saniyeliğine dolsa düşmanı mahvedersin düşmanının zırhı bunlardan koruması lazım senin hareketlerini sessize alan büyüler yüzükler bu demon souls Dark soulsdada var oyundaki bütün zevki alıp götürüyor oynayasim gelmiyor evet bunlar zor oyun ama kalleşlik yapmadığın sürece zor oyun ama büyü dövüş anında arkadan bıçak sokmalar düşmana sessizce yaklaşıp kılıç sokmalar bu iyi değil normalde böyle savaşta insan tetikte olur arkadan geleni anında hisseder en önemlisi düşmana sırtıni dönmez tüm bu RPG oyunlarında dondurucu büyüler düşmanı zararsız hale getirip dost yapan büyüler düşmanı birbirleriyle dövüştüren büyüler ses çıkarmayan büyüler yüzükler düşmana arkadan saldırmalar olmasa oyun harika olurdu biz düşmanlarla karşılıklı mertçe dövüşerek ilerlemek istiyoruz kalleşlik yaparak değil mesele oyunu bitirmek değil madem öyle düşmanla hiç dövüşme seni gormesinler yürü git zaten dondurucu büyüler kullanmak vs aynen bu anlama geliyor olur mu öyle bunlar olduğu için ben bu oyuna 10 üzerinden o veriyorum bunlar olmasa 10 üzerinden 10 verirdim bunlarin olmadığı oyun arıyorum böyle oyun bulsam hemen alırım. Bana kalleşlik olmadığı karşılıklı mertçe dövüşün olduğu oyun olursa haber verin alayım aynı durum filmler içinde geçerli.

Son zamanlarda Elden Ring cikti, biliyorsunuzdur. Bu oyun size göre nasıl? + ve - yonlerinden bahseder misiniz? Merak ettim. Bana göre son zamanlarin en iyi oyunu.dindutych

Son zamanlarda Elden Ring cikti, biliyorsunuzdur. Bu oyun size göre nasıl? + ve - yonlerinden bahseder misiniz? Merak ettim. Bana göre son zamanlarin en iyi oyunu.

İlk önce sadece bu oyun değil tüm oyunlar için söylüyorum dondurucu büyü uyutucu büyü zehir vs olmamalı normal büyü olmalı ayrıca biz masum insanları kötülerden koruyan kahramanız NPC'ler neden hep görevin sonunda ölüyor ben millicent irnianin vs ölmesini istemiyorum onlari koruyamıyorsak hiçbir anlamı yok kahramanlığın Elden Ring'e bazı oyuncular fantastik gerçek hikayeye dayanmıyor diyor o zaman neden sonunda mutlu son yok kurtaramiyoruz bir yolu yok ben millicent ve irnaya ölümüne gerçekmiş gibi üzüldüm ayrıca görev çubuğu oyuna eklenmeli.

Dondurucu uyutucu büyü düşmandan gizlenme vs olmasa iyi olacak bunlari kullanmayayim diyorum olmuyor bunlarin olmasi oyun atmosferini bozuyor bunlar kalkmalı ayrıca ben yakın dövüşcüyüm büyücülerin büyü atmasını anladım yakın dövüşcüler elinde kılıcı olan düşmanlarda büyü atıyor herkes atıyor anında canımin çoğu gidiyor zaten oynayamiyorsun bence bu oyunda büyücü sınıfı ve büyücü düşmanlar kılıç kullanmamalı yakın dövüş sınıfı ve yakın dövüş sınıfı düşmanlar büyü kullanmamalı büyü sopası gibi kılıç olmaz bunlar oyundan kaldırilmali büyü olmayan kılıç balta çekiç zor buldum tek tük var satıcılar görev veren NPC'ler hep büyü satıyor oyunda sadece büyü varmış gibi olmus zirhlari oyunun sonunda değil oyunun başında ve ortasında bulmalıyız ben oyun bitmiş ne yapayım zırhı bir bos dövüşü için değmez ana görev aslında çok kısa 4 bos öldürüyorsun ana görev bitiyor oyunda NPC görevleri ana görev çubuğu yok ayrıca oyunda kayıt da yok bir yeri kaçırdın mı işin bitti yeniden başa dönmelisin o kadar aylarca uğraştıktan sonra biz burada Elden Ring'in eksiklerini yanlışlarını söylüyoruz oyunu kötülemiyoruz.

Sistemde bir hata var geçendede böyle oldu ben kişiye cevap yazıyorum yazı aynı yerde çıkıyor ben kimseyi alıntı yapmadım spamlamadimda boş yere ceza yedim.

Elden Ring İlk Çağ oyunu ve el bombası basuka bile var İlk Çağ'da bunlar yoktu basuka el bombası varken kılıç kullanmak ne kadar mantıklı ben silahlı oyunları sevmem baltali kılıçli oyunları severim bazuka varsa silahlı oyun daha iyi daha mantıklı olur sınıf çeşitliliğinin bir önemi yok düşman mekan çeşitliliğinin önemi var örnek aynı düşmanların ve mekanın olması oyunu tekrar 1-2-3 oynatmaz kimse oynamaz ama 1-2-3 düşman mekan değişse oynanir düşman değişecek derken level 20'deki düşmanı level 1'in yerine almayı kastetmiyorum o zaman fark olmaz tamamen değişik düşmanlar mekanlar olmalı.

Stamina 2'yi alacağım koşarak atlıyorum aşağı düşüyor oyunda dondurucu uyutucu büyü kılıçli büyüyle oyunu kolay yapınca böyle şeyleri uçurumları oyuna koyarak güya zor yapayim demişler bunlar kolay dövüş zor olmalı dondurucu uyutucu büyüler oyundan kalkmalı doleresi bu yüzden ruh külü olarak almadım.

Ana görev çok kısa 4 boss dövüsünden sonra bitiyor. Margot son boss aslında melananin ana görevi bitiyor çünkü ana görev uzatılip biri bitince biri başlayan 4 son olsa daha iyi olur.
 
Son düzenleme:
Etrafta gezip adam öldürem sonra gideyim dinleneyim NPC'ler tekrar spawnlansın ne abi bu oyunun amacı ben çözemedim ya.
Seni eğlendirmek, yeterlidir bence.

Konuya gelirsek oyunun + ve - yönlerinden bahsedeyim.

+ Yönleri:
  • Hiçbir oyunda göremeyeceğiniz kadar çok düşman çeşitliliği,
  • Dopdolu ve kaliteli içeriklerle doldurulmuş açık dünyası,
  • Tatmin edici savaş sistemi,
  • Tonlarca farklı büyü, silah, zırh seti vs. barındırmasından dolayı tonla farklı karakter yapısı oluşturmanız mümkün,
  • Epik boss savaşları ve onlara ait orkestral başyapıtlar,
  • Mükemmel sanat ve efekt kullanımı
- Yönleri:
  • Hikayesi ve hikaye anlatımı epey kötü,
  • Yan objektifleri çok kötü,
  • Oyun sonu içeriğinin zorluğu dengelenmemiş, oyunun önceki kısımlarındaki zorluk seviyesini asla yansıtmıyor,
 
Son düzenleme:
Seni eğlendirmek, yeterlidir bence.

Konuya gelirsek oyunun + ve - yönlerinden bahsedeyim.

+ Yönleri:
  • Hiçbir oyunda göremeyeceğiniz kadar çok düşman çeşitliliği,
  • Dopdolu ve kaliteli içeriklerle doldurulmuş açık dünyası,
  • Tatmin edici savaş sistemi,
  • Tonlarca farklı büyü, silah, zırh seti vs. barındırmasından dolayı tonla farklı karakter yapısı oluşturmanız mümkün,
  • Epik boss savaşları ve onlara ait orkestral başyapıtlar,
  • Mükemmel sanat ve efekt kullanımı.
- Yönleri:
  • Hikayesi ve hikaye anlatımı epey kötü,
  • Yan objektifleri çok kötü,
  • Oyun sonu içeriğinin zorluğu dengelenmemiş, oyunun önceki kısımlarındaki zorluk seviyesini asla yansıtmıyor,

Dondurucu uyutucu büyü oyun atmosferini mahvediyor bu büyüler olunca diğer büyülerin hiçbir anlamı kalmıyor düşmanı etkisiz hale getirdikten sonra ne yapayım diğer büyüleri
Diğer oyunlar gibi düşman öldürüp illerleyemiyorsun güçlenmek için günlerini aylarını harcaman gerekiyor evet oyun normalde iyi dondurucu uyutucu büyüler kalkarsa daha iyi olur ayrıca oyunda önemli olan düşman çeşitliliği ve karakter çeşitliliğidir isteğin ırktan cinseyetten oyuncu secebilmendir ama sinif çeşitliliğide iyi yalniz büyücü sınıfıni seçersen yakın dövüş silahı alamaman gerekir yakın dövüş yapmaman gerek yakın dövüşçü olursanda büyü yapmaman gerek o zaman oyun harika olur çünkü büyücü kişi yakın dövüş silahini yakın dövüşçü büyü ve büyücü silahini kullanmayı sevmez sinif çeşitliliğinin en büyük anlamı herkesin sevdiği sınıftan oynayabilmesidir ben gideyim başka sınıfı seçeyim öyle oynayayım diye yapılmamıştır zaten level atlama olayinda yakın dovusculer için yakın dövüş defansı büyücüler için büyücü defansı yapılmis bazı kişiler bunlari yanlış yorumluyorlar.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı