Elden Ring Shadow of the Erdtree ilk izlenim

Ben açıkçası bayıldım. Oynadığım en iyi From Software içeriği. Oyunlar da dahil buna. Bölüm tasarımı, sanat dizaynı ve dünyanın doluluğu harika. Ama işte 10/10 olacakken saçma boss dengelemesi yüzünden 9/10 olmuş. İnsanların düşmanlardan 2 vuruşta ölme eleştirisine anlam veremedim. Ringed City'de de böyleydi ve kimse eleştirmiyordu bu durumu ki normal bu durum. Düşman zorluğu açısından hiçbir derdim yok DLC ile. Gayet yerinde olmuş. Ama boss zorluğu çok saçma. Anime skillerini biraz fazla abartmışlar. Boss yerinde durmuyor. Boss yerinde durmuyorsa sen de şartları eşitlersin değil mi? Sekiro'da böyle. Ama bu oyunda altımızda Dark Souls karakteri var. Bosslar da Sekiro bossu. E böyle olunca denge alt üst oluyor. Summon kullanmayacağım diyen ben bile fazlasıyla kullandım çeşitli bosslarda. Çünkü zorunda bırakıyor. Bosslar bariz şekilde summon için dizayn edilmiş. Tek eleştirim bu oyun hakkında. Detaylı bir inceleme yazacağım bitince. İnceleme yazmam şart buna. Steam'de %60 olumlu orana sahip olup Metascore'u bu kadar yüksek olunca insanların aklı da karışıyor tabii. İncelemede daha detaylı bahsedeceğim bu durumdan ama burada da ufak bir şekilde değineyim.

Bu Steam incelemeleri ve puanlar aklınızı karıştırıyor ve DLC'yi almakta şüphe mi ediyorsunuz? Elden Ring'i sevdiniz mi? Cevabınız evet ise bunu da çok seveceksiniz muhtemelen. Cevabınız hayır ise neden sevmediğinize bağlı. Dark Souls ve Bloodborne bölüm dizaynı kalitesinin ana zindanlara yansımaması (Orijinal ER'de ana zindanların tasarımı Bloodborne ve Dark Souls 1'e göre falan biraz basitti dürüst olmak gerekirse. Kötü demem ama özellikle de Bloodborne'a göre basit kalıyordu.) ise bu DLC'nin bölüm tasarımı çok kaliteli. Harika olmuş. Bayıldım. Catacomb sayısı az ama çok çok daha kaliteli ana oyuna göre. Ana oyundaki gibi reskin değiller. Ama eğer sevmeme sebebiniz bosslar ise bu oyunda da aynı sürekli spam yapan boss tasarımı devam ediyor. Summonsız 50 denemede geçersiniz bossları artık. Mesela Bayle The Dread diye bir ejderha bossu var. Bu boss çok spam yapıyor. Görselliği fazla epik. Bayıldım. Ama summonsız çok zorluyor işte. Sürekli spam yapıyor. Yerinde durmuyor. Summon ile de savaşta ne olduğu anlaşılmıyor. Dengeleme çok saçma. Bitirince direkt 2.ye başlarım diyordum ama nerf gelmesini bekleyeceğim bosslara. Bu şikayetlerden sonra net gelir. Bir de öyle bakmak istiyorum. İncelemede daha detaylı bahsedeceğim bu konudan.

Yine de şu an (25 saat) oynadığım kısma 9/10 veririm. İstesem direkt finale gidebiliyorum ama daha yapılacak çok şey var. Daha 4 rememberance daha alacağım. Tahminimce 40 saat civarında biter. Bayıldım. Oynadığım en kaliteli From Software ürünü. Fiyatını da hak ediyor.

Son düzenleyen: Moderatör:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…