Elden Ring zorluk derecesi nedir?

706111

Hectopat
Makaleler
1
Arkadaşlar merhaba.

Elden Ring'e başladım. Türkçe yama kurdum. Oyunun detaylarını güzelce anladım. Bufflar, rünler falan akıyorum. Hiç ruh çağırmadım ve mimic tear da yok. Nasıl alınır onu da bilmiyorum.

Ranni görevi vardı. General Rhadan'ı kestik. Şenlik olduğu için ruhları çağırdım orada tekte kestik zaten. Şimdi altus pleato'dayım.

Bana kolay gibi geldi. Harita'da zindanlar, harabeler, kiliseler, arenalar falan yerleri çok belli zaten.

Sizce kolay mı, zor mu?

Orta şekerli. Zorlayıcı bosslar da var çok kolay bosslar da. Bölge olarak zor kısımlar da var kolay kısımlar da. Ana oyun bu şekilde, DLC daha üst düzey bir zorlukta.

Zorluğu yerinde bir oyun. DLC'deki bazı bosslar hariç gereksiz zorluk yok. Souls oyunları içinde değerlendirirsek ortalama zorlukta, oyuncuyu bıktırmıyor.
DS 2 çok oynadım ben. O daha zor bir oyun yani. Özellikle DLC'leri de çok zor.

Orta şekerli. Zorlayıcı bosslar da var çok kolay bosslar da. Bölge olarak zor kısımlar da var kolay kısımlar da. Ana oyun bu şekilde, DLC daha üst düzey bir zorlukta.
DLC'yi neden oynamak istemiyorum söylim mi? Kasten suyunu çıkarmak için zor yapmışlar, ondan. Miyazaki öyle demiş yani. Ondan hiç oynamak istemiyorum.

Son düzenleme:
DS 2 çok oynadım ben. O daha zor bir oyun yani. Özellikle DLC'leri de çok zor.

DLC'yi neden oynamak istemiyorum söylim mi? Kasten suyunu çıkarmak için zor yapmışlar, ondan. Miyazaki öyle demiş yani. Ondan hiç oynamak istemiyorum.
DLC’yi biraz kasmışlar evet. Çok güzel ama zorluk düzeyi bazen can sıkıyor. Özellikle son boss fazla ayarsiz olmuş.

Elden Ring zor arkadaş. Daha doğrusu souls oyunları hep bir zor. Oyuna zaman verip kasarsan elbette oyun daha kolaylaşır ama sıradan normal oyuncusun bu da ne böyle diye baktığın zaman oyun zorluğu ile yüzüne yüzüne vuruyor. Sürekli ölmekten sıkılmayanlar daha hızlı öğrenebilir ve oynayabilir ama benim gibi oyuncular için zor oyun.

Kaç kere denedim bana gelmedi bu souls oyunları. Hadi Dark Souls oyunlarını hiç oynamak istemiyordum ama Elden Ring dünyası ile kendisine çekiyordu beni ama olmadı.

Elden Ring zor arkadaş. Daha doğrusu souls oyunları hep bir zor. Oyuna zaman verip kasarsan elbette oyun daha kolaylaşır ama sıradan normal oyuncusun bu da ne böyle diye baktığın zaman oyun zorluğu ile yüzüne yüzüne vuruyor. Sürekli ölmekten sıkılmayanlar daha hızlı öğrenebilir ve oynayabilir ama benim gibi oyuncular için zor oyun.

Kaç kere denedim bana gelmedi bu souls oyunları. Hadi Dark Souls oyunlarını hiç oynamak istemiyordum ama Elden Ring dünyası ile kendisine çekiyordu beni ama olmadı.
Ben DS 1'i çok bitirdim. DS 2'yi de 200 saat oynadım. Onlar da güzel oyun.

Ben DS 1'i çok bitirdim. DS 2'yi de 200 saat oynadım. Onlar da güzel oyun.
Oynayabilen için güzel oyun oldukları kesin ama oynayamayanlar için güzel değil. Ben yıllardır souls oyunlarından uzak duruyordum. Zamanında denemiş ama saçma sapan uzaktan doğup bir daha aynı şeyleri yapmaktan hazzetmemiştim. Lakin elden ring öyle durmuyordu. Dünyası sanat tasarımı ile kendini çekiyordu. Lakin zor. Çıktığı zaman alıp 5-6 kere oyuna girmeye çalıştım mekaniklere vs alışamadım. Bir ara tekrar deneyeceğim.

Oynayabilen için güzel oyun oldukları kesin ama oynayamayanlar için güzel değil. Ben yıllardır souls oyunlarından uzak duruyordum. Zamanında denemiş ama saçma sapan uzaktan doğup bir daha aynı şeyleri yapmaktan hazzetmemiştim. Lakin elden ring öyle durmuyordu. Dünyası sanat tasarımı ile kendini çekiyordu. Lakin zor. Çıktığı zaman alıp 5-6 kere oyuna girmeye çalıştım mekaniklere vs alışamadım. Bir ara tekrar deneyeceğim.
Sanat tasarımı olarak 3 Dark Souls oyunu da çok kuvvetlidir. Hatta sanat tasarımı olarak Elden Ring ve DS oyunları arasında bence Elden Ring ve DS 2 çok iyi bu konuda.

Hocam bu çok uzaktan doğma meselesine o kadar katılmıyorum. Bence hiçbir sorun yok burada. Sadece DS 1 oyununda Bad of Chaos'a bossuna giderken orası uzun. Başka uzun yok öyle hiçbir oyunda. Hele Elden Ring'te her bir bossun yanı başında Marika heykeli var. Oradan doğuyorsun direkt.

Oyunu kendini tekrar eden bir kısmı olduğu doğrudur. Sürekli büyü atıyorsun ya da düz vuruyorsun. Aslında daha çok keşif odaklı, boss kesme oyunu gibi bir şey.

Birde şikayetçi olduğum kısımlar var tabii. Özellikle oyunun her detayı bir bilinmezlik olması, çok kötü.

Oyunun keşif kısmı belli bir yere kadar güzel ama diğer bilinmezlik kısmı hardcore oyuncular için, biz de ancak rehber takip ediyoruz.

Arkadaşlar merhaba.

Elden Ring'e başladım. Türkçe yama kurdum. Oyunun detaylarını güzelce anladım. Bufflar, rünler falan akıyorum. Hiç ruh çağırmadım ve mimic tear da yok. Nasıl alınır onu da bilmiyorum.

Ranni görevi vardı. General Rhadan'ı kestik. Şenlik olduğu için ruhları çağırdım orada tekte kestik zaten. Şimdi altus pleato'dayım.

Bana kolay gibi geldi. Harita'da zindanlar, harabeler, kiliseler, arenalar falan yerleri çok belli zaten.

Sizce kolay mı, zor mu?
Orta ama bazi baba bosslar var.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı