ELEGOO Neptune 4 Pro kalibrasyonu olmuyor

Ognisher1

Kilopat
Merhaba arkadaşlar, ben 6 ay önce bu yazıcıyı aldım ve tabla kalibrasyonunu yaptım. Kalibrasyon küpünü bastığımda ölçü kaçıklıkları oluyor. Başka baskıları yapmaya çalıştığımda baskılar 5-6 katman sonrası tabladan bükülerek ya da Nozzle'ye çarparak kalkıyor. Z ekseni ayarlamasını yaptım, eksendeki plastik teker ayarlarını yaptım ancak her baskı sorunundan sonra tablanın ölçüsü kaçıyor. Artık satmaya karar verdim ancak bunun çözümü var mıdır? Robonio PLA filament kullanıyorum. Printer bilgim olmadığı için Orca Slicer'den sadece dolgu yoğunluğunu ve destek koymayı yapıyorum. Yazıcının yazılımını güncelledim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Tablaya prit sürüp birde öyle deneyin. Yazıcıyı satmayı düşünmenizde aşırı yanlış bir karar. Yazıcı eski bir yazıcı değil kullanması kolay türden bir yazıcı. Gidip de Bambu Lab gibi pahalı bir yazıcı almayacaksanız satmanızın bir anlamı bulunmuyor.

Filament bayatlamamışsa nem çekmediyse sorun filamenttende kaynaklanmaz. Burada oparetör yani yazıcıyı kullanan kişi, en önemli şeydir. YouTube'dan bir takım videolar izleyin özellikle slicer ile olanları ondan sonra zaten deneyim kazanırsınız.

Bu videodan orca slicera bakabilirsiniz.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Sorunuz varsa sorabilirsiniz.

Son düzenleme:
PLA ile basarken mümkün olduğunca yapıştırıcı sürmeden basmaya çalışın diyorlar araştırdığım yerlerde. Yapıştırıcı sürüp sürmemenin yapışmayı kolaylaştırmasından başka farkı ne? Filamentimi kendi kutusunda poşetiyle odamda saklıyorum, nem kapmıyor. Baskı kalkmasın diye yanlarına destek atıyorum, basma hızını düşürüyorum ama yine nozzle çarparak baskıyı kaldırıyor. Ölçü probleminden önce baskıyı bitirememe sorununu çözmem gerek.

Onu nerede diyorlar? Ben hiç böyle bir şey duymadım gerçekten. Yapıştırıcıyı sürünce baskının yapışması kolaylaşmıyor yapıştırıcı adı üstünde tablaya yapıştırıyor modeli direk olarak. Ben her baskımda tablaya yapıştırıcı sürerim 20 tane baskıdan 1 tanesi falan atıyor genelde. Bende ELEGOO neptune 4 sahibiyim 1500 saatten fazla kullandım dediğiniz sorun en fazla 1 2 kere çıkmıştır ha fakat bu ELEGOO yazıcılarında olan bir sorun gerçektende. Şu konuya bakabilirsiniz:

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.

Ölçü problemini slicer üzerinden hallediyorsunuz. Onada bu videodaki kanaldan bakabilirsiniz gerçekten bilgilendirici videoları bulunuyor.

Son düzenleme:
Yapıştırıcı mesajı bu. İçinde gelen yapıştırıcıdan farklı bir şey kullansam tablaya sıkıntı verir mi? Arada bulaşık deterjanıyla yıkıyorum, yapıştırıcı sürdüğümde her seferinde yıkamam mı gerek? Bir de yazıcıyı detaylı ayarlar için bilgisayara nasıl bağlıyorsunuz? Herkes Raspberry Pi içine Fluidd kuruyor, direk bilgisayardan kontrol etmenin yolu yok mu?

Yazıcının sol tarafından Ethernet kablosu girişi bulunuyor oradan Ethernet bağlıyorsunuz sonra yazıcıyı çalıştırıp IP adresini tarayıcınıza yazıyorsunuz oradan yazıcıyı kontrol edebiliyorsunuz hatta ne kadar filament tükettiğinizi ne kadar süre kullandığınızı vs. de görebiliyorsunuz. Gelelim yapıştırıcı konusuna yapıştırıcının tablaya hiçbir zararı yok dümdüz sabunlu suyla yıkayın hiçbir sıkıntı çıkarmaz her sürdüğünüzde yıkamanızada gerek yok fakat arada bir kontrol edin yapıştırıcı hala işlevsel mi diye.

Yazıcının yanında gelen biterse düz prit alıp onu da kullanabilirsiniz bir sıkıntı olmaz.

Son düzenleme:
Slicera zaman ayırman gerek, mevcut kullanım şekliyle iyi sonuç alamazsın, slicerların kendi dökümanları mevcut.

Kullandığın filament türü ve makine extruder kapasitesinine göre max. volumetric speed değeri girmen gerek. Prusa ya da Orca slicer'da bu ayar mevcut, Cura'da eskiden yoktu, şimdi var mı bilmiyorum.

Parçanın boyutuna göre hızlarla baskı öncesi oynaman gerek, montajında bir hata, eksik vb. var mı diye kontrol etmen gerek vs.

Bende de Neptune 4 var, ön sipariş zamanında almıştım. Forumda yaşadığın sorunla ilgili eski konular mevcut, cevaplayan da çoğunlukla benim, eski konulara göz at derim.
Reddit'de kendi özel bölümü de mevcut: Reddit - Dive into anything

PLA'da yapıştırıcı kullanma gerekliliği yok, nozül parçaya çarpıyorsa her durumda parçayı kaldırır zaten, tabla ayarını bozan bir etken de odur zaten.

Siz nasıl çözdünüz bu çarpmayı? Slicer'den oynayarak busorun çözülüyor mu yoksa fiziksel olarak yapmam gereken bir şey mi?

Ben Prusaslicer ve Porima PLA filament kullanıyorum. Geçmişte paylaştığım Prusaslicer profilim linkte: tchnptconfig.ini

Gene de profili olduğu gibi her modelde kullanamazsın, modele göre değişiklikler yapman gereken durumlar olacaktır.

Eski konularda bu dosya ve sorun ile ilgili cevaplarım mevcut, arama kutusundan arama yaptırabilirsin.

@Siyah Martı @yusuf7878 yazıcıyı Elli's Print Tuning Guide ile biraz kalibre edip bu baskıyı aldım. Hiç nozzle çarpması falan olmadı ama ilk ve son resimde göründüğü gibi köşelerden biraz kalkma var. Baskılar düzgün görünüyor mu sizce?

Dosya Ekleri

• IMG_0639.jpg
    265,8 KB · Görüntüleme: 19
  • IMG_0640.jpg
    328,4 KB · Görüntüleme: 23
  • IMG_0636.jpg
    288,7 KB · Görüntüleme: 24
  • IMG_0634.jpg
    273,1 KB · Görüntüleme: 23
  • IMG_0630.jpg
    188 KB · Görüntüleme: 26
  • IMG_0635.jpg
    298,7 KB · Görüntüleme: 23
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…