ELEGOO Neptune 4 Pro kalibrasyonu olmuyor

Baskı sürtmeye başlıyor ya da 4-5 katman sonra çarpmadan kendiliğinden kalkıyor. Tabla ayarını açıyorum kağıtlar ya çok sıkışık ya çok gevşek oluyor ve Z offset ayarı hala aynı değerde olsa da kağıt ya çok sıkışık ya da çok gevşek oluyor. Bir de 4 köşeyi dolaşıp tekrar 1 numaraya geldiğimde kağıt yine ilk yaptığım ayarda olmuyor tabla ayarını en az 2 kere tekrar ediyorum otomatik kalibrasyona geçmeden önce. Dediğim rehberdeki ilk kalibrasyon başlıklarından sonra fotoğraftaki baskıları aldım. Yarın tekrar bakacağım tabla ayarı kaçmış mı diye.

Olup olmaması önemli değil önemli olan baskı başlayınca filamentin yüksekliği bu sizin gözlerinize ve hassasiyetine kalıyor. Bunu işte Z offseti ayarlayarak yapıyorsunuz.

Profilindeki ayarları biraz denedim ama olmayınca sıfırdan yazıcının yazılımını güncelledim ve Orca Slicer kullandım, söylediğim sitedeki gibi sıfırdan başladım Orca'da da. Bu kenarlardaki kalkma sorunu kalibrasyon boyunca yoktu ama ben tüm rehberi yapmadım daha bilmediğim şeyler var diye, belki ondan da olmuş olabilir. Ama tabla baskıyı kaldırdıktan sonra tekrar bozuluyor onu hala çözemedim.
Ayarları denedim derken profildeki bazı ayarları kendi kullandığın slicerda kullandığını mı kastediyorsun?
Ben sadece profil ile olur dememiştim mesajlarımda, eski konuları bulamamışsın sanırım.

Manuel ayarı 4 köşe ne zaman ardışık olarak ayar gerektirmeyen seviyeye geliyorsa o zamana kadar ayarlamaya devam etmen gerek.

Nozül parçaya sürttüğü sürece tabla ayarın daha hızlı bozulur, nozül de aşınır.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı