ELEGOO Neptune 4 Pro kalibrasyonu olmuyor

İyi duruyor, kenarlarda kalkma olursa duruma göre nozzle gene parçaya çarpabilir ya da daha kötüsü parça tabladan kurtulup nozzle'a yapışır ve sonrasında masraf çıkarır.

Cura ile devam mı? Profili mi kullandın?
Profilindeki ayarları biraz denedim ama olmayınca sıfırdan yazıcının yazılımını güncelledim ve Orca Slicer kullandım, söylediğim sitedeki gibi sıfırdan başladım Orca'da da. Bu kenarlardaki kalkma sorunu kalibrasyon boyunca yoktu ama ben tüm rehberi yapmadım daha bilmediğim şeyler var diye, belki ondan da olmuş olabilir. Ama tabla baskıyı kaldırdıktan sonra tekrar bozuluyor onu hala çözemedim.

Profilindeki ayarları biraz denedim ama olmayınca sıfırdan yazıcının yazılımını güncelledim ve orca slicer kullandım, söylediğim sitedeki gibi sıfırdan başladım Orca'da da. Bu kenarlardaki kalkma sorunu kalibrasyon boyunca yoktu ama ben tüm rehberi yapmadım daha bilmediğim şeyler var diye, belki ondan da olmuş olabilir. Ama tabla baskıyı kaldırdıktan sonra tekrar bozuluyor onu hala çözemedim.

Baskıya başlarken Z offset i ayarlıyor musunuz?

Hayır, sadece kalibrasyon aşamasında tabla yaylarını ayarladıktan sonra extruder ortadayken Z Offset'i ayarlıyorum.

Çoğunlukla yazıcının otomatik seviyelemesine güvenmeyin. Her baskı başladığında filamentin ne kadar yüksek olduğuna bakın bunu elinizlede bakabilirsiniz çok yukarıdaysa bunu yazıcıdan ayarlayabilişyorsunuz muhtemelen kalkma bu yüzden yapıyordur.

1738098451367.png

Çoğunlukla yazıcının otomatik seviyelemesine güvenmeyin. Her baskı başladığında filamentin ne kadar yüksek olduğuna bakın bunu elinizlede bakabilirsiniz çok yukarıdaysa bunu yazıcıdan ayarlayabilişyorsunuz muhtemelen kalkma bu yüzden yapıyordur.

Eki Görüntüle 2410129
Peki bunu baskı sırasında resimdeki gibi ilk katmandan çabucak anlayabilir miyim yoksa baskıdan önce tek katmanlı Z offset kalibrasyon baskılarından mı yapmam gerek?

Peki bunu baskı sırasında resimdeki gibi ilk katmandan çabucak anlayabilir miyim yoksa baskıdan önce tek katmanlı Z offset kalibrasyon baskılarından mı yapmam gerek?

Anlayabilirsiniz zaten Z offseti bir kere ayarladığınızda çoğu zaman ellemeniz gerekmiyor.Hayır gerekmiyor z offset kablibrasyon baskısına.

Anlayabilirsiniz zaten Z offseti bir kere ayarladığınızda çoğu zaman ellemeniz gerekmiyor.Hayır gerekmiyor z offset kablibrasyon baskısına.
Z offset ayarını Neptune 4 Pro'nun kendi videosunda kağıt sıkışıp katlanıncaya kadar yaptırıyor ama tabla ayarı her bozulduğunda (ayar en fazla 2 baskı dayanıyor) Z offset'i de ayarlamak zorunda kalıyorum. Yoksa kağıt hafif hafif bile sürtmüyor. Sizce tabla yaylarını değişmem mi gerek?

Z offset ayarını neptune 4 Pro'nun kendi videosunda kağıt sıkışıp katlanıncaya kadar yaptırıyor ama tabla ayarı her bozulduğunda (ayar en fazla 2 baskı dayanıyor) Z Offset'i de ayarlamak zorunda kalıyorum. Yoksa kağıt hafif hafif bile sürtmüyor. Sizce tabla yaylarını değişmem mi gerek?

Baskıyı başlatınca da Z offseti ayarlayabiliyorsunuz. Ve ayrıca tabla yayları zaten sert çelik yaylar sıkıntı çıkarmaz size. Bir de nasıl tabla ayarının bozulduğunu anlıyorsunuz?

Baskıyı başlatınca da Z offseti ayarlayabiliyorsunuz. Ve ayrıca tabla yayları zaten sert çelik yaylar sıkıntı çıkarmaz size. Bir de nasıl tabla ayarının bozulduğunu anlıyorsunuz?
Baskı sürtmeye başlıyor ya da 4-5 katman sonra çarpmadan kendiliğinden kalkıyor. Tabla ayarını açıyorum kağıtlar ya çok sıkışık ya çok gevşek oluyor ve Z offset ayarı hala aynı değerde olsa da kağıt ya çok sıkışık ya da çok gevşek oluyor. Bir de 4 köşeyi dolaşıp tekrar 1 numaraya geldiğimde kağıt yine ilk yaptığım ayarda olmuyor tabla ayarını en az 2 kere tekrar ediyorum otomatik kalibrasyona geçmeden önce. Dediğim rehberdeki ilk kalibrasyon başlıklarından sonra fotoğraftaki baskıları aldım. Yarın tekrar bakacağım tabla ayarı kaçmış mı diye.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı