Elektriğin gitmesi donanımdaki hangi parçalara zarar verir?

shush

Hectopat
Katılım
15 Ağustos 2019
Mesajlar
2.175
Çözümler
10
Laptopumun pili olmadığı için elektrik kesintisi olunca direkt kapanıyor. Üstünkörü bir araştırma sonucu HDD'ye zarar verebildiğini öğrendim. Başka hangi parçalara zarar verir? İçinde HDD yerine SSD olan sistemlere de zarar verir mi?
 
Elektrik kesintisi hali hazırda çalışan her parçaya zarar verebilir tabiki ama ssd'nin alacağı zarar hdd'nin alacağı zarardan az olur. Sonuçta mekanik sistem katı hal sürücülerinden daha hassas bu sebeple evet zarar verir ama çok fazla tekrarlanan kesintiler olursa yaşanır bu zarar ve uzun vadede hissedilir düzeyde olur..
 
@Mert Kaan BATTAL

Nasıl bir etkisi oluyor? Disk performansı mı düşüyor?
Performans düşüşü Ssd nin doluluk oranı ve kullanım yoğunluğuna göre düşer evet ama kesintiler genelde hasarlı hücreler olarak kullanıcıların karşısına çıkar. Bunlarında bir kısmı disk birleştirme ve benzeri işlemler ile düzeltilebilir.
 
elektrik bir anda kesilmesi durumunda mekaniksel olarak cok fazla bir sey olmaz elektrik fazla gelmesi durumunda sorunlar cikar sebeke elektriginden direk besleme yapiyorsaniz laptop yada baska makineler olsun smd devresi tehlikede dir normal pc lerde power subly icerisindeki sigorta patlar ama laptoplarda bu sorun baya can sıkıcı olacaktir....
gelelim bir anda sistemi kapatmadan kapaninca ne olur bu durumda hdd niz sata ise yazim sirasinda bir anda kapanmadan dolayi bad alan olusma yada hdd nizin hakka yurumesi olasi ihtimaller icindedir genelde disk taramaya girer ikinci actiginizda bunun da sebebi bakalim ne oldu gibilerinden ssd ler de fazla bir sorun cikmaz onlar zaten flash bellek mantiginda calistiklari icin size sorun cikartmaz bence laptop unuza hemen bir pil alin derim ilerde daha fazla sorunlarla karsilasmamak icin
 

Yeni konular

Geri
Yukarı