Arkadaşlar merhaba, üniversite 2. sınıf öğrencisiyim. Bir devrenin elemanlarının akımını ve gerilimini kanıtlamam gerek. Ek'te bulunan devreyi basit bir seri ve paralel hale nasıl getirebilirim?
Bu resimde gördüğün aynı renkler uçlara sahip devre elemanları paraleldir. O yuvarlaklar içinde yazan değerler bir devre elemanı mı yoksa o kolda ki akımı göstermek için konulmuş bilgi kutucuğu mu anlamadığımdan böyle yaptım.
Basit bir devre deyince ben paralellik ve serilik ilişkilerini ortaya çıkartıp ardından hesap yapmalılar diye düşündüm. Yanlış düşünüyor da olabilirim.
Bu resimde gördüğün aynı renkler uçlara sahip devre elemanları paraleldir. O yuvarlaklar içinde yazan değerler bir devre elemanı mı yoksa o kolda ki akımı göstermek için konulmuş bilgi kutucuğu mu anlamadığımdan böyle yaptım.
Oradaki içinde ekran olan elemanlar ölçü aletini simgeliyor. Onları görmezden gel. Devreye seri olan akım ölçer, paralel olan gerilim ölçer. Akım ölçeri görme, üzerini düz kablo yap. Gerilim ölçeri görme, sil gitsin. Daha sonra @DjKedi'nin yaptığı gibi renklendirme ya da harflendirme yöntemi ile düğümleri işaretle. Düğüm: Tek bir gerilime sahip, arada eleman olmayan kablo.
Basit bir devre deyince ben paralellik ve serilik ilişkilerini ortaya çıkartıp ardından hesap yapmalılar diye düşündüm. Yanlış düşünüyor da olabilirim.