Elektrik-eloktronik mühendisliği için PC mi laptop mu?

Bütçe
30000

deceitfull

Femtopat
Katılım
2 Aralık 2021
Mesajlar
6
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Merhaba Cerrahpaşa elektrik elektronik mühendisligini kazandım dandik bir laptopum var ama kendime yeni bir bilgisayar almak istiyorum. Kararsız kaldım PC mi laptop mu diye. Okulun kendi bilgisayarları var derslerde onlarımı kullanacağız. Yoksa laptop getirmem gerekecek mi? Kasa fiyatları daha uygun o yüzden kararsız kaldım 30 bine alacağım bir laptop yerine kasa alsam 30 bine özellikleri 1.5-2 katına çıkıyor. Kısaca laptop bana gerekli olacak mı? Olacaksa güçlü bir laptop mu?
 
Biz genelde okuldaki bilgisayarları kullandık özellikle laboratuvar derslerinde. Yanılmıyorsam sadece bir dersin laboratuvarında asistanlardan biri kendi bilgisayarınızı getirmeniz gerek diyordu çok sık karşılaşmıyorduk bu derslerle orası ayrı konu. Sanırım elektrik-elektronikteki programlama veya sinyal derslerinden biriydi.

Ancak okuldan okula değişecektir, arkadaşın dediği gibi birilerine mutlaka sorun.

Bazı arkadaşlar da bilgisayar gerekmeyen derslerde bile deftere not almak yerine bilgisayar getiriyordu oraya not alıyordu. Veya öylesine getiriyorlardı derste sıkılırlarsa takılmak adına. Her hoca izin vermeyebilir.

Çok güçlü bir laptop ihtiyacınız olmaz tabi vasat da olmamalı. Sağlam oyunlar oynamak istiyorsanız ve bilgisayar uzun ömürlü olsun derseniz evet üst seviye bir laptop alabilirsiniz bütçeniz varsa. İleride mezuniyet projesinde orta-üst seviye bilgisayar gerektiren programlar kullanmanız gerekebilir.

Tüm bunların yanı sıra arkadaşlarınızla ders çalışmak için dışarı çıkıp bir yerde buluştuğunuzda veya birbirinize gittiğinizde yanınızda laptop olması büyük bir fayda sağlar. Bizim bölümde laptop kullanmayan görmedim, herkesin iyi kötü bir cihazı vardı.
 
Son düzenleme:
Nerede kaldığına bağlı evde kalacaksan masaüstü tavsiye ederim. Okulda pek işine yaramıyor işin olsa da eski laptopun iş görür.

Bizde bazı sınavlar okulda online o zaman laptop işime yarıyor bir de arada arkadaşlar ile altium da çizim ya da matlab hesaplaması.

Not tutma kısmında mesela bizim sınıfta epey tablet getirip not tutan var. Onları epey kıskanıyorum. Bulabilirsen 2. el düzgün kalemi olan (iPad çok şekil) bir tablet al derim.
 

Geri
Yukarı