Elektrik faturasından dolayı tamamen elektronik yasaklama

Merhaba, gelen zamlardan dolayı ailem maalesef telefonumu bile günde sadece 1 kere şarj etmeme izin veriyorlar geceleri mumla geçiriyoruz PlayStation cihazımı kullanmamı söylemiyorum bile :(. Bunlara rağmen 350-400TL arası fatura geliyor, aileme ne kadar ısrar etsem de 20 dakikadan fazla PS kullanmam mümkün değil, kendi evine geçersin orada oynarsın diyorlar. Her ne kadar bu ücretlerin zamlara karşı normal olduğunu söylesem de suçu bana atıyorlar ki günde 3 saat en fazla PS oynardım. İkna etmek için ne yapmalıyım?
Bilgisayar,PS gibi teknolojik aletler ayda en fazla günde 5 saat kullanımda 20 TL yakar belki o bile yakmaz.
 
Playstation cihazının, televizyonun Watt kullanımına bakıp, fatura üzerinden de 1 kWh ne kadarmış diye onun ücretine bakıp, hesaplama yapıp gösterebilirsin ailene. 300-400 falan gelemez PS yüzünden. Buzdolabını da kapatsınlar o zaman. O daha fazla harcıyor.
 
Bence elektrik faturası bahane. Telefonlar bir şarjla 4-8 saat gidiyor, bu süre bile bir hayli fazlayken zamanınızı daha fazla boşa harcamayın diye diyor olabilirler. PS bir daha fazla harcar ama yine kısıtlamak amacı ile söylemişler gibi.
Bilgisayar,PS gibi teknolojik aletler ayda en fazla günde 5 saat kullanımda 20 TL yakar belki o bile yakmaz.
Günde 5 saat kullanımda artık fazla harcar, PS için 100Wh, ortalama bir televizyon için de 100Wh dersek günde 5 saatten 1kWh yapar. 210kWh sınırı altında 40 TL, üstünde ise 80 lira yapıyor.
 
@Camila akşamları mum yakarak oturmak da bir çeşit romantizm mi sence? Hayat pahalı ama o evin içinde doğal olmayan bir şeyler var. :)
Evet o kısım saçma tabiki :D Mum daha pahalıya gelir zaten. Şu an odamda Philips'in 9W'lık LED ampulu var ve 15-20 m2 bir oda için gayet yeterli bir ışık sağlıyor. Küçük bir mum için 1 TL/20 saat ömür biçersek bu ampul ile 1 liraya limitin altında 82 saat limitin üstünde ise 52 saat aydınlanabiliyoruz zaten.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı