Elektrik git-gel yaparsa bilgisayarım yanar mı?

• Konuyu başlatan rtN
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 17
  • Görüntüleme 5.779

rtN

Centipat
Daha fazla  
Toplama bir bilgisayar aldım. Geçen hafta arkadaşım elektrikler yüzünden 6.000 TL'lik bilgisayarının yandığını söyledi. Kesintisiz güç kaynağı alınır mı? Yoksa dengeleyici çoklu priz kullansam sorun halledilir mi?

Son düzenleyen: Moderatör:
Genelde prizlerin akım koruması sıfatı yalan oluyor. PSU'nuzun modeline bağlı biraz. Ama UPS her zaman yararlı bir şeydir.
PSU olarak Cooler Master Elite V3 600w var. Yanma ihtimali var mı?
Genelde yanmaz evdeki tesisat zaten akım korumalı oluyor.
Binamız 30 yaşında.
Varsa imkanın al geç ben bios update sırasında yakalandım. Sonuç hoş olmadı:)
Akım dengeleyici priz işimi görür mü?

Her şeyin ihtimali var. Ben bilgisayar başındayken belki 20 kere elektrik gitmiştir herhangi bir sorunla karşılaşmadım. Ama arkadaşın dediği gibi önemli bir güncellemede. BIOS updatede falan giderse sıkıntı yaşayabilirsiniz. Ama yanması kolay olan şeyler değiller.

Binamız 30 yaşında.
Hayır yok. Binanın yaşının önemi yok pek tesisatta akım koruması olmazsa tüm eşyalar birden gelen elektrik voltajı ile yanar zaten. Ek önlem olarak UPS ve kaliteli bir akım koruyucu priz alabilirsiniz.

Hayır yok. Binanın yaşının önemi yok pek tesisatta akım koruması olmazsa tüm eşyalar birden gelen elektrik voltajı ile yanar zaten. Ek önlem olarak UPS ve kaliteli bir akım koruyucu priz alabilirsiniz.
UPS'nin fiyatı biraz tuzlu. O yüzden alamam. Tek merakım koruyucu priz yeterli mi?
Her şeyin ihtimali var. Ben bilgisayar başındayken belki 20 kere elektrik gitmiştir herhangi bir sorunla karşılaşmadım. Ama arkadaşın dediği gibi önemli bir güncellemede. BIOS updatede falan giderse sıkıntı yaşayabilirsiniz. Ama yanması kolay olan şeyler değiller.
Teşekkürler.

Binanın yaşı önemli değil, önemli olan iç tesisat. İç tesisatınız yeni ve kaliteli ve güç kaynağınız kaliteli ise sorun yaşama ihtimaliniz düşük.

Güç kaynağınız iyi denebilir.

UPS almanızı tavsiye ederim. Ani kesintilerde sisteminizi kapatmanıza yetecek süreniz olur.
Tek merakım koruyucu priz yeterli mi?
Akım korumalı priz, cihazınıza zarar verebilecek yüksek gerilimlerden korur. Yani yetmez.

Binanın yaşı önemli değil, önemli olan iç tesisat. İç tesisatınız yeni ve kaliteli ve güç kaynağınız kaliteli ise sorun yaşama ihtimaliniz düşük.

Güç kaynağınız iyi denebilir.

UPS almanızı tavsiye ederim. Ani kesintilerde sisteminizi kapatmanıza yetecek süreniz olur.

Akım korumalı priz, cihazınıza zarar verebilecek yüksek gerilimlerden korur. Yani yetmez.
Elektrik gel-git yaptığı zaman zaten yüksek gerilimden dolayı yakmaz mı bilgisayarı?

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı