Elektrik kaynaklı fare gecikmesi

Orkun12

Hectopat
Katılım
15 Mart 2021
Mesajlar
228
Çözümler
1
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Konuyu umarım doğru başlık altında aciyorumdur. Bilgisayarimda input lag var, farem gecikmeli geliyor. Her şeyi denedim çözüm bulamadim. Ocağı veya lambayi yaktigimda bilgisayarimin ekrani kapanip aciliyor ben de sorunun elektriksel olduğunu düşündüm. Alt kattaki eve taktim bilgisayari faremin sorunu ortadan kalkti yani faremde gecikme yok. Bunun sebebi ne olabilir?
 
Tek çözüm taşınmak yada sıfırdan elektrik tesisatı arkadaşlar yıllardır denemediğim hiç birşey kalmadı ama yok bana mısın demiyor 😀
 
Aynı sorunu tam 3 yıl yaşadım 240Hz monitör var ve akıcılık 60Hz gibi akıcı olan maçlarda da adamları göremeden ölüyorum tarzında sıkıntılar vardı 2 farklı elektrikçi çağırdım ve sorunu düzeltemediler. Dediğin gibi bende güzel bir markanın regülatörünü satın aldım ama sonuç değişmedi. En son çağırdığım elektrikçi tesisat saatinden gelen kabloyu değiştirdi ve her şey düzeldi.

Deneyen oldu mu bunu bir de tam olarak tesisat saatinden gelen kablo ne oluyor ve de adam nasıl anladı tesisat saatinden gelen kabloda sorun olduğunu. Bir de kendini nasıl izah ettin tesisatçıya biz kendimizi açıklıyoruz adamlar dalga geçiyormuşuz gibi bakıyor bize diyorum adama mouse geç geliyor falan adam bakıyor bilgisayara çalışıyor mu çalışıyor sorun yok gibi düşünüyor.
 
Buradaki forumu okuyun belki faydası olur.
 
Gece 4, sabah 8 arasında akıcılık artıyor, input lag azalıyor. Sende de saate göre değişiyor mu?
Bunu yazdığımda çok büyük fark oluyordu saatler arasında, artık o da gitti. Belki biraz etkiliyor artık. Donanımları da zamanla bozuyor maalesef.
Yıllardır uğraşmaktan sıkıldım, oyun oynamayı bırakmak etkili bir çözüm.

Ekleme:
Anakarttan anakarta değişiklik gösteriyor sorun. Farklı anakartlar deneme yolundayım şu an. BIOS'taki Spread Spectrum ayarı da etkili oluyor.
 
Son düzenleme:
Bunu yazdığımda çok büyük fark oluyordu saatler arasında, artık o da gitti. Belki biraz etkiliyor artık. Donanımları da zamanla bozuyor maalesef.
Yıllardır uğraşmaktan sıkıldım, oyun oynamayı bırakmak etkili bir çözüm.

Ekleme:
Anakarttan anakarta değişiklik gösteriyor sorun. Farklı anakartlar deneme yolundayım şu an. BIOS'taki spread Spectrum ayarı da etkili oluyor.

Katılıyorum spread Spectrum'dan haberim var kapalı oynuyorum mouse ağırlaşıyor fakat daha iyi hissettiriyor gibi.
 

Geri
Yukarı