Elektrik kesintisi sisteme zarar verir mi?

Quadrilli0n

Hectopat
Katılım
6 Haziran 2018
Mesajlar
57
Sokağımdaki problemlerden dolayı, 2-3 gün aralıklarla 2-3 kez elektrik kesintisi yaşandı. Hepsinde de bilgisayarım açıktı, bilgisayarıma herhangi bir zarar verir mi?
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Eğer kötü bir güç kaynağı ise verme ihtimali var. Zayıf derken 200w falan mı yoksa markası bilinmeyen mi? 200w ise sıkıntı yok markası bilinmiyorsa elektrik kesintileri fazla olduğu zaman kapat bilgisayarı zarar verme ihtimali var.
 
Ups tavsiye ederim. Trafonun dibinde çok eski bir binada oturuyoruz. Elektrik hatları çok kötü ve az kalsın kullandığım Macbook Pro çöp oluyordu. Neyse ki servis halletti. Ben de UPS bakıyorum.
 
Güç Kaynağınız kaliteli sayılır. Pek sorun etmenize gerek yok. Kesinti olduğunda fişi çekin, ne olur ne olmaz. Aşırı akım geldiğinde riske atmak istemezsiniz.
 
Çok bir sıkıntı çıkartır mı?

Taş gibi hiçbir şey olmaz kaliteli bir PSU. Ben 10 senelik Cooler Master PSU kullandım 50'den fazla elektirk kesintisi yemiştir taş gibiydi sistemim. Kaliteli olunca herhangi bir sorun çıkmıyor.
Bir sorun çıkmaz yani.
 
Arkadaşlar zarar verir mi diye sormuş siz UPS önermişsiniz. Ayda 2-3 kez kesinti oluyor diye UPS alınmaz. UPS o kadar ucuz bir şey değil.
Soruya gelecek olursak gayet kaliteli bir PSU kullanıyorsunuz. Zarar verme ihtimali var ama çok çok düşük. Kaliteli bir PSU olduğu için bileşenlerinize zarar vermez zaten görürse kendisi zarar görür.
 

Geri
Yukarı