Elektrik kesintisi sonrası sistemde donma

Katılım
15 Mart 2017
Mesajlar
17
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Merhaba. Olay şöyle oldu arkadaşlar bizim mahallede trafo calışması olduğundan bugün ve önceki gün evde elektrik kesilmesi, düşük ve dengesiz volaj sorunu yaşandı. PC’de şu sorun meydana geldi bilgisayar ekranı donuyor ve o sırada fanların hızı artıyor donma gecince fanların hızı da düşüyor. Bu sorun elektrik calışmasından önce yoktu, format attım. Her şeyim güncel fakat sorunum hala cözülmedi. PSU ve CPU’dan şüpeleniyorum. PSU ise iyi haber olur yedeğim var ama CPU veya GPU’dan kaynaklanıyorsa vay halime. Sizce bu sorun neyden kaynaklanıyor olabilir?

  • Anakart=MSI Z270 Gaming m7
  • İşlemci=Intel i7 7700K
  • Bellek=GSKILL 16GB (2x8GB) TRIDENT Z DDR4 3200MHz CL16 1.35V Dual kit RGB LED
  • Ekran Kartı= MSI GTX1080 Gaming X
  • Soğutucu=Corsair H115i
  • SSD=Kingston 480 GB~ Sandisk 120 GB
  • HDD=Kingstone 1TB
  • Monitör=Cf791
  • PSU =CORSAIR BUILDER CXM SERİSİ 80PLUS BRONZE 850W
  • Kasa=Corsair Crystal 570x
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Sorun büyük ihtimalle PSU'da. Eğer sorun devam ederse kondansatörler şişebilir. Yedek PSU sistem için yeterli ise onunla deneyin yine donma olacak mı ama yeterli değilse denemeyin. Ayrıca kapanma, reset gibi sorunlarda var mı?
 
Sorun güç kaynağı gibi duruyor. Benim High Power Bronz 750W ile kaç defa elektrik gitti, şartel attı vs.. Hala canavar gibi. Garantisi varsa bir kontrol etsinler. Ve ya başka bir sistem de sizin PSU'yu da deneyebilirsiniz, ya da başka PSU'yu sizin sistemde.
 
Şöyle diyim bilgisayar bileşenlerini burnlntest ile taradım bi sorun gözükmedi reset atma olayı felan olmuyor yaşadığım hata şu youtube acıkken arıza 5 dakika dada 25 dakikada gelebiliyor zamanı belli değil chrome sayfası yönetemiyorum fare hareket ediyor ses geliyor başlat menüsündeki programları örneğin görev yöneticisi gibi acabiliyorum geciş yapabiliyorum tüm ısılarım sabit performans bölümünden baktığım zaman işlemci %25 %30 veri kullanımına cıkıyor ama sadece o anda onun harici maksimum %8 ve donma 5 veya 6 saniye sürüyor ve kendiliğinden normale dönüyor faremle sayfa donukken tıkladığım yerlere tıklıyor sorun yazılımsal olsa işlemciye niye yük veriyor anlamadım problem böyle bilgisayarcıya götürdüm bulamadılar eğer psu diyorsanız yenisini sipariş vercem hemen sıkıldım bu hatadan.
 
Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Yeni konular

Geri
Yukarı