Elektrik Kesintisi Sonrası USB Aygıtı Tanınmıyor

  • Konuyu başlatan se0m
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 4
  • Görüntüleme 1B

se0m

Hectopat
Katılım
10 Aralık 2013
Mesajlar
63
Bilgisayarıma format atmak için Windows ISO dosyasını indirdim. Rufus programıyla ISO dosyasını flaş diskime yazdırırken elektrikler kesildi ve yazdırma işlemi yarıda kaldı. Daha sonra flaş diski bilgisayara taktığımda resimdeki hata mesajını alıyorum. Disk Yönetimin'de USB diskim görünmüyor. Ne yapmam gerekiyor?

Capture.PNG

Flaş diskin adı : Sandisk 16GB Glide 3.0 USB
 
Son düzenleme:
Hocam dediğiniz gibi önce minitool ile biçimlendirmeye çalıştım. Program diski görmedi. Ardından başka bir USB'ye Gparted İSO sunu yazdırıp, bilgisayarı Gparted üzerinden açıp biçimlendirmeye çalıştım. Disk görünüyor fakat biçimlendirme esnasında libparted hatası veriyor.
 

Dosya Ekleri

  • hata.jpg
    hata.jpg
    987,2 KB · Görüntüleme: 42
Hiren Boot CD diye bir yazılım var. Orada Darik's Boot and Nuke diye bir program var. DBAN diye de geçiyor. Şu anda bulamadım. Direk bu yazılımla boot alıp USB'yi silebilirsin. Ama dikkat et yanlışlıkla tüm hard diskini silme. Ama sanırım USB bozuk gibi. Internetten DBAN'ı araştır istersen. Keşke daha fazla yardımcı olabilsem.
 
Bir çok program denedim sonuç hep aynı. Dediğiniz gibi flaş disk yanmış sanırım. Yardımcı olduğunuz için teşekkürler. İyi forumlar.
 
Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Yeni konular

Geri
Yukarı