Elektrik mesleği mi okumak mı?

Denizzzeeee

Centipat
Daha fazla  
Merhaba arkadaşlar,
Yaz tatilinde okul ihtiyaçlarımı karşılamak için 1 aylık bir işe girdim ve artık sonuna geldim. Bugün bana elektrik bölümünde aylık 28 bin TL maaşla başlamam için teklif geldi. Zaten elektrik üzerine eğitim alıyorum, bu yüzden temel bilgim ve biraz da becerim var.

Ama benim asıl hedefim okumak ve kendime güzel bir gelecek kurmak. Üzerimde herhangi bir baskı yok, karar tamamen bana ait. YKS sınavına yaklaşık 8-9 ay kaldı ve bu süreçte ne yapmam gerektiğini düşünüyorum.

Sizce bu işi kabul edip 1 ay çalışıp bırakmalı mıyım, yoksa hiç başlamamalı mıyım? Asıl hedefim üniversiteyi kazanmak ve kendime güveniyorum. Fikirlerinizi ve tavsiyelerinizi paylaşırsanız çok sevinirim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Deneyin hocam üniversiteyi gidebildiğiniz kadar gidin zaten temel bilgi ve beceriyle şu anki TR standartlarında 28 bin liranın üstünde çok rahat iş bulabilirsiniz okumasanız bile.

Emin misiniz hocam

Bende öyle düşünüyorum hocam
Eğer üniversite okumak istiyorsan oku ama ben çocukların erken hayata atılması gerektiğini düşünüyorum. Sıkıntısız şekilde ilk senende yerleşsen bile teorik bilgi ağırlıklı öğreneceksin. Okuduğun bölüm, alacağın maaşı ne kadar etkiler, emeklilik zamanında seni daha az mı yorar? Bunları düşün. 4 yıl içinde kendini geliştirip, evini arabanı almak için para biriktiriyor olcaksın veya çoktan biriktirmiş olacaksın.

Eğer üniversite okumak istiyorsan oku ama ben çocukların erken hayata atılması gerektiğini düşünüyorum. Sıkıntısız şekilde ilk senende yerleşsen bile teorik bilgi ağırlıklı öğreneceksin. Okuduğun bölüm, alacağın maaşı ne kadar etkiler, emeklilik zamanında seni daha az mı yorar? Bunları düşün. 4 yıl içinde kendini geliştirip, evini arabanı almak için para biriktiriyor olacaksın veya çoktan biriktirmiş olacaksın.

Emekliliği anladım da diğerlerini anlamadım hocam naçizane tavsiyeniz Erken yaşta meslek sahibi olmam mi?

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı