Meslek öğrenmek mi okumak mı?

furkanankara

Centipat
Daha fazla  
Geçen sene sınıfta kaldım açığa geçtim ve aileme okumak istemediğimi söyledim, sonrasında babamda çalıştığı yerde beni yanına aldı orada otomasyon elektriği ve treyler dorselerin elektriğini öğreniyorum ama çok yoruluyorum ve bir yönden pişmanım daha yaşım gençken erkenden yolumu değiştirip okusam mi diye aklımdan geçiriyorum ve okumak istediğim bölümlerde makine, resim, konstrüksiyon bölümü var. İş bulmam sıkıntı değil çünkü şu an babamın çalıştığı yer akrabamizin treyler firması ve okursam o firmada makine ressami olarak da işe girebilirim, siz ne yapardınız benim yerimde olsanız?

Meslek öğren, şu devirde herkes okumaya çalışıyor elinde mesleği olan yok. Mesleği olanlar iş konusunda ve maaş anlamında çok çok önde okuyarak çok zaman kaybetmeyin, ki zaten okumak istemiyorsunuz işiniz zorlaşır.

Meslek öğrenmenin sana bir zararı olmaz aksine senin işine yarar. Okumayın demiyorum okuyun ama mesleğiniz olsun elinizin altında.

Meslek öğrenmenin sana bir zararı olmaz aksine senin işine yarar. Okumayın demiyorum okuyun ama mesleğiniz olsun elinizin altında.
Ayni yerde çalıştığımız mühendis abide aynısını dedi ama oku dedi okumak istediğim bölümde dgs ile makine mühendisliğinede geçiliyormuş meslek öğrenmek sanılan gibi kolayda değil ben o zorluğu gördükten sonra ben niye okulu devam ettirmedim dedim kendime

Ayni yerde çalıştığımız mühendis abide aynısını dedi ama oku dedi okumak istediğim bölümde DGS ile makine mühendisliğinede geçiliyormuş meslek öğrenmek sanılan gibi kolayda değil ben o zorluğu gördükten sonra ben niye okulu devam ettirmedim dedim kendime.

Okusanız da mezun olduktan sonra yine zorluk yaşayacaksınız. Hayatın her yerinde zorlanacaksınız. Meslek öğrenmeniz sizin hayatınızı daha da zorlaştırmayacak. Elinizde bir meslek olması kötü bir şey değil.

Geçen sene sınıfta kaldım açığa geçtim ve aileme okumak istemediğimi söyledim, sonrasında babamda çalıştığı yerde beni yanına aldı orada otomasyon elektriği ve treyler dorselerin elektriğini öğreniyorum ama çok yoruluyorum ve bir yönden pişmanım daha yaşım gençken erkenden yolumu değiştirip okusam mi diye aklımdan geçiriyorum ve okumak istediğim bölümlerde makine, resim, konstrüksiyon bölümü var. İş bulmam sıkıntı değil çünkü şu an babamın çalıştığı yer akrabamizin treyler firması ve okursam o firmada makine ressami olarak da işe girebilirim, siz ne yapardınız benim yerimde olsanız?
Ben senin yerinde olsam meslek öğrenirdim. ama eğer ki aklında böyle bir düşünce varsa sana tavsiyem boş zamanlarında veya 1-2 hafta sonu 3-4 saat aralıksız ders çalışmaya zorla kendini. Eğer kaldıramıyorsan meslek öğren. Üniye gitmek gibi bir düşüncen varsa 3-4 saatten fazla çalışıcan çünkü. Denemeden göremezsin.

Ben senin yerinde olsam meslek öğrenirdim. Ama eğer ki aklında böyle bir düşünce varsa sana tavsiyem boş zamanlarında veya 1-2 hafta sonu 3-4 saat aralıksız ders çalışmaya zorla kendini. Eğer kaldıramıyorsan meslek öğren. Üniversiteye gitmek gibi bir düşüncen varsa 3-4 saatten fazla çalışıcan çünkü. Denemeden göremezsin.

Son zamanlarda okuma isteğim daha çoğaldı ve eğer tam anlamıyla okumaya karar verirsem ağustos'da işden cikip derslere odaklanacağım

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı