Elektrik üretmek

Hocam çabanızı takdir ediyorum. Galiba siz böyle bir şey yapmak istediniz. Örnek model. Bence başarabilirsiniz.
Evet aynen böyle ama benimki olmadı.
Ya kutupları yanlış koydum.
Ya bakır az.
Ya da ampul çok elektrik istiyor.
Hangisi bilmiyorum?

Hocam sizde eksikler var. Bakın deneyin.

Arkadaslar internetten gördüm mıknatısların biri dışa doğru - diğeri dışa doğru +.
Mıknatısları çevirerek ampulü yakmaya çalıştım olmadı.
Acaba bakır tel mi az geldi?
Yoksa yaptığım bir hata var mı veya yaptığım şey imkansız mı?

Eki Görüntüle 632358

Merhaba. Netten bir modeli baz alarak yaptığınız çalışmanız için kutlarım. Bu alternatörden (jeneratörden) üretilecek olan akımı iyileştirebilmek için;
1- Neodyum mıknatıs sayısını daha fazla artırmak (Bu şekilde daha kuvvetli değişken döner mağnetik alan bu sargı içinde dönerek daha fazla volt/amper üretilebilir)
2- Statordaki sarım sayısını daha artırmak (Stator sarımındaki emaye teli, örneğin sadece 3-4 mt. yerine 18 mt. (1.5 metrede 1 volt AC üretiminin yaklaşık hesabıyla) sardığınızda, rotor daha düşük devirlerde bir matkapla döndürülmese bile 12 voltluk bir AC bobini sarımında üreteceği 2.5- 3 voltluk AC akımıyla 3.2, 3.4 voltluk beyaz bir LED’i veya 2.5 voltluk küçük ampulü kolayca yakabilir.
3- Rotoru statora dönerken daha daha yakın olarak tutabilmek (Mıknatıs sayınız çok az olduğundan sarımlara olan bu uzaklık da fazla olmuş, mıknatıslar üst üste konulup yükseltildiğinde bu aralık kapanırsa, daha kuvvetli ve değişken mağnetik alana maruz kalan bu bobinde ayni dönme devriyle daha fazla volt/amper üretimi sağlanabilir)
4- Üretilen AC elektriğin DC’ye köprü (4 adet köprü bağlı 1N4001) diyot, diyodun + ve – ucuna lehimli elektrolitik (1000 mF, 25 volt gibi) kondansatör (redresör) ilaveli olan çıkış devresiyle üretilen gücün kondansatörde depolanmasıyla, çok ani devir değişimlerindeki ani voltaj değişimleriyle ampul parlaklığındaki değişim azaltılmış olur, direnç-LED veya 2.5, 3.8, 6 voltluk küçük bir ampulün parlaklığı devir değişse de değişmemiş olur. Kolay gelsin.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı