Elektrikli araçlara %300 ÖTV zammı geldi

Ne diyebilirim ki. Elektrikli arabalara geçmemiz gereken dönemde normal araba almaya zorunlu halde bırakılıyoruz. Gerçi çoğu kişi normal benzinli araba falan da alamıyor.
 
Gardaşım Alamanya'da bir kilo kıyma ne gadar? 4.5 Euro. Çevir Türk lirasına ne etti 39 lira. Bunun neresi ucuz tabii siz bilmezsiniz tüp guyruğu vardı tüp (!)

Aynı Almanya'daki akrabam sanki merkel zorla tutuyormuş gibi bir halleri var. Bir de sanki orada TL kazanıyormuş gibi triplere giriyorlar ama yermı Anadolu çocuğu.
 
Bu kadar gaza bu kadar vergi yakışır. Yerli ve milli diye geçinen siyasetçilerin cepleri dışında hiçbiri önemli değil. Yeter ki altın kaplama saraylarda otursunlar, biz 5-6 yıllık asgarî ücretle en ucuz sıfır arabayı alırız. 1 teknolojik ürün alırken 2 tane de devlete yakışır. Vergi cehennemi Türkiye...
 
Arkadaşlar, bu zam Türkiye'yi çok etkilemeyecek gibi çünkü Amerika'da 30 bin dolara satılan Tesla Model 3 burada 1 Milyon TL haliyle çok az kişi alabiliyor.
Umarım ironidir. Eğer ironi değilse sana şöyle bir açıklamam var: Teala resmi olarak Türkiye'de otomobil satmıyor. Tek yol Amerika'dan getirtme ve bunun bin bir türlü masrafı ve uğraşı var. Bu yüzden burada o kadar pahalı. Türkiye'de resmi olarak satılsa daha ucuz olurdu emin ol.
 
Arkadaşlar, bu zam Türkiye'yi çok etkilemeyecek gibi çünkü Amerika'da 30 bin dolara satılan Tesla model 3 burada 1 milyon TL haliyle çok az kişi alabiliyor.

O Amerika'nın şartları iyi olduğu için bu halde 211 bine geliyor zaten bir de Amerika'dan getirdiğin için ek vergisi %300 vergisi derken 1 milyon oluyor zaten. Taycanlar bile uçtu.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı