Elektrikli bisikletten normal bisiklete geçilir mi?

557260

Kilopat
Makaleler
1
Merhaba; elimde ola EFB1 var fakat bisiklet çok ağır (30kg) olduğu için elektriksiz sürülmüyor. Ben ön kaldırmak, merdivenden inmek, zıplamak vs. yapmak istiyorum ama bisikletimden dolayı yapamıyorum bunları. Eve ve okula bununla gidiyorum, bayağı dik yokuşlar var gittiğim yerlerde. Elektirikli bisiklet bu konularda çok avantajlı. Sizce bu bisikletle devam mı edeyim yoksa Keon XC 300, Rockrider 530S gibi bisikletler mi bakayım?

Boyum 166, 80 kiloyum. Bacaklarım çok güçlü değil.

Son düzenleyen: Moderatör:
Normal bisiklet her zaman daha sağlıklıdır, ama böyle bol yokuşlu, uzun yollar için elektrikli bisiklet daha iyi tercihinize kalmış. Yokuşlarda ben bisikletten iniyorum genelde.

Yokuşlu yollarda normal bisiklet çok zor olacaktır kimi zaman bisikletten inip yürümek bile daha kolay olur. Elektrikli bisiklet senin için daha mantıklı fakat sağlık açısından yine normal bisiklet daha mantıklı.

Normal bisiklete geçersen çok pişman olursun. Yokuşlu yollardan gidiyorum diyorsun. Nefes nefese kaldığın zaman anlarsın elektrikli bisikletin değerini.
İstediğim hiçbir şeyi yapamıyorum eğlenemiyorum o bisikletle. Normal bisikletler 9kg filan. Yinede sorun yaşar mıyım? Şuan ki bisikletim ise 30kg. En iyisi ikisini de deneyip karar vermek.

Kardeşim 2.25 kalinlikta lastik kullandim 1.50 kalinlikta lastik kullandim çok fark ediyor bisiklet 10kg civari. Sen merdiven inceksen 2.25 kullanacan oda uzun yolda yorar.

Kalinlik nee kadar fazla sürtünme okadar çok.

İstediğim hiçbir şeyi yapamıyorum eğlenemiyorum o bisikletle. Normal bisikletler 9kg filan. Yinede sorun yaşar mıyım?
Hocam siz öncelikle bisikleti hangi amaçla kullandığınıza karar verin. Akrobasi hareketleri için tabii ki normal ve hafif bisikletler gerekiyor. Lakin ev- okul arasında çok fazla yokuş olduğunu da söylüyorsunuz, eziyet çekmek istiyorsanız tabii ki normal bisiklete geçebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı