Elektrikli sobayı açıp kapatınca bilgisayar ekranı donuyor

Blaxk001

Kilopat
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
AMD 7800X3D - MSI B650M PROJECT ZERO - 2x16 Trident Z5 Royal 7600Mhz CL36 - GIGABYTE 4070 Ti Gaming - Lian Li Hydro-Shift LCD 360 - COUGAR GEX850 Gold
Merhaba, yeni bilgisayar topladım ama sobayı kullanırken ve ara sıra durduk yere bilgisayarın ekranı donuyor, sesler takılıyor ya da karıncalanıyor ve bilgisayarı yeniden başlatmak zorunda kalıyorum.
Prizde monitör, bilgisayar, soba, direksiyon seti ve LED takılı.
Bu sorunu UPS alarak mı çözebilirim?

Sistemim:
AMD 5600G "RX Vega 8"
MSI B450M-A Pro Max 4133MHz
G.Skill 16 GB 3000MHz CL16
"Ekran kartı yok"
Corsair CV650 Bronze 650W 80+
Samsung 980 1TB

Soba Kumtel LX-2832

Dediğiniz göre tesisatta sıkıntı oluyor. UPS ile çözebilirsiniz. Anlık kesintiden de korur ve PC etkilenmez.

Sobayı başka bir prize takın. Prizin limitini zorluyorsunuz.

Dediğim gibi her zaman olmuyor soba takılı değilken de olabiliyor.
İlk başta sadece ses takılıyordu sonra ekranın anlık donması ve direk donması ile sırayla ilerledi...
UPS için önerdiğiniz marka var mı?

Son düzenleyen: Moderatör:
RAM'de sorun olabilir? UPS'e gelene kadar bir dur bakalım bunun voltajla alakalı olup olmadığını kim inandırdı sana da UPS alma çabasındasın ben pek anlam veremedim? Benim burada da aşırı voltaj sıkıntısı var ama, senin dediğin, yaşadığın sorunu yaşadım ama, voltajla alakalı kesinlikle yaşamadım. Şu an 2 bilgisayarımda aktif ve voltajdan dolayı kesinlikle sorun yaşamadım. PSU'nun PFC özelliği de var sorun voltaj olmayabilir. Kapanmayan bir PC'ye UPS aklını nereden aldınız? PSU'nu, RAM'leri önce bir kontrol etmelisin. RAM'i çıkart ve farklı slotlar da dene, olmadı BIOS'a gir RAM'i frekans olarak bir tık aşağı çek bakalım sorunun devam edecek mi? 3000MHz yazmışsın 2666MHz'e çek bir de öyle dener misin? O kadar PC çalıştırdım voltaj elbet sorun yaratır ama, bu sorununun voltaj olduğuna emin olmanız beni gerçekten hayrete düşürdü. Açıkçası voltaj sorunu olduğuna ben tam emin değilim. RAM gibi geldi bana ama, tabii ki daha da farklı sorun olabilir müneccim değiliz. UPS al almasına ama, önce bir donanımları kontrol etmelisin. Bu sorun bende de oluyordu en basiti temiz Windows kurdum sorun ortadan kalktı. RAM'den dolayı kaynaklanan da oldu değiştirdim ama, UPS olarak bilemedim umarım çözümün en son o olur da para harcamazsın.

Son düzenleyen: Moderatör:

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı