Elektro Gitar Önerisi

rocknott

Femtopat
Daha fazla  
Meslek
Öğrenci
Merhaba arkadaşlar. Elektro gitara başlamayı düşünüyorum. Aklımda şu modeller var,

Schecter C-6 Plus , IBANEZ RG421EX BKF , Ibanez GRGR330EX-BKF , Ibanez GRG121PAR-KBF.

Açıkçası kararsız kaldım, çok bilmedigim için tonları benzer geliyor. Amfi olarak Blackstar ID:Core 10 v3 alacağım, her yerde öneriliyor, güzel sanırım. (Gitar için bütçem 15-20 arası.)

@Single_factor hocam forumda çokca gördüm sizi, bunlardan hangilerini önerirdiniz ? Veya sizin farklı öneriniz var mıdır ?

Sanırım 24 perdede karar kılmışsınız.
Floydrose Köprü Gelişiminiz açısından yeni başlayan birine önerilmez. Bend yapmayı doğru öğrenemezsiniz örneğin. Akort sorunları da uğraşacağınız şeyler arasında.

Gövde materyali açısından Schecter Ihlamur, diğerleri kavak ve meranti ağacı kullanmış. Kavak; yamulmaya musait yumuşak bir ağaçtır. Bu yüzden başka ağaçlar ile lamine edilerek kullanılır (grg121par-kbf de olduğu gibi) Meranti son dönemlerde kullanılmaya başlanan bir ağaç tipi. Sanırım daha ucuz bir alternatif üreticiler için, ancak geleneksel değil.

Schecter malzeme kalitesi olarak öne çıkıyor. Genel olarak bu seviye gitarlarda üstün sayılacak bir şey değil. Esasında şeklini / rengini beğendiğinizi alabilirsiniz. Aralarında hissedeceğiniz bir fark olmayacaktır.

20.000 Başlangıç bütçesine fazla ve gereksiz sayılır. Ben Jackson Js11 ya da 12 (24 perde) Öneriyorum.

İlaveten, tonu gitar değil; amfi üretir.
Eğlenceli ve ilgi çekici geldiğinin farkındayım ancak ID Core Dijital işlemcili modellemeli bir prossesördür. Üstünde 2x3" yani mandalina kadar iki tane hoparlör olması, onu bir amfi yapmıyor.
Transistörlü yani analog çalışan Marshall, Orange, vox, fender gibi 8-10" speakerli modeller tavsiye ederim.

Son düzenleme:
Sanırım 24 perdede karar kılmışsınız.
Floydrose Köprü Gelişiminiz açısından yeni başlayan birine önerilmez. Bend yapmayı doğru öğrenemezsiniz örneğin. Akort sorunları da uğraşacağınız şeyler arasında.

Gövde materyali açısından Schecter Ihlamur, diğerleri kavak ve meranti ağacı kullanmış. Kavak; yamulmaya musait yumuşak bir ağaçtır. Bu yüzden başka ağaçlar ile lamine edilerek kullanılır (grg121par-kbf de olduğu gibi) Meranti son dönemlerde kullanılmaya başlanan bir ağaç tipi. Sanırım daha ucuz bir alternatif üreticiler için ancak geleneksel değil.

Schecter malzeme kalitesi olarak öne çıkıyor ama genelolarak bu seviye gitarlarda üstün sayılacak bir şey değil. Esasında şeklini / rengini beğendiğinizi alabilirsiniz aralarında hissedeceğiniz bir fark olmayacaktır.

20.000 Başlangıç bütçesine fazla ve gereksiz sayılır. Ben Jackson Js11 ya da 12 (24 perde) Öneriyorum.

İlaveten, tonu gitar değil; amfi üretir.
Eğlenceli ve ilgi çekici geldiğinin farkındayım ancak ID Core Dijital işlmcili modellemeli bir prossesördür. Üstünde 2x3" yani mandalina kadar iki tane hoparlör olmasını onu bir amfi yapmıyor.
Transistörlü yani analog çalışan Marshall, Orange, vox, fender gibi 8-10" speakerli modeller tavsiye ederim.
Hocam yorumunuz için teşekkür ederim, açıkçası 24 perde daha yaygın diye 24 karar kıldım.

rg421ex bkf 17k, grgr121par-kbf 14k, eğer dediğiniz js11 (hiçbir yerde js12 kalmamış sanırım) den çokta kaliteli değilseler js11i alayım.

Amfi konusunda da karşılaştırma videosu izledim Marshall mg10g daha hoş geldi sanırım onu alacağım.

@rocknott 24 perde bence pek gerekli değil. 22. perdeye bend yaparak zaten yüksek notalara çıkabiliyorsunuz. Amfi olarak şuna da bakın bu arada:

@Single_factor açıkçası amfi alınacaksa gerçek amfi alınmalı bence de. Dijital amfi alacağıma prosesör ya da ses kartı ve referans monitör alırım daha bile iyi olur. Amfinin asıl olayı analog olması, gerçek olması.

Amaç yanıma alayım kullanayım iyi prosesöre de param yetmiyor ise durum ayrı tabii.

@rocknott 24 perde bence pek gerekli değil. 22. perdeye bend yaparak zaten yüksek notalara çıkabiliyorsunuz. Amfi olarak şuna da bakın bu arada:

@Single_factor açıkçası amfi alınacaksa gerçek amfi alınmalı bence de. Dijital amfi alacağıma prosesör ya da ses kartı ve referans monitör alırım daha bile iyi olur. Amfinin asıl olayı analog olması, gerçek olması.

Amaç yanıma alayım kullanayım iyi prosesöre de param yetmiyor ise durum ayrı tabii.

Yorumun için teşekkür ederim dostum. Önerdigin 22 perde gitar var mıdır? Açıkcası 22-24 çok bi farkı yok sanırım, farketmez gibi. Ama bazı forumlarda metal için 24ün daha uygun olduğunu dediklerini gördüm. İleride 24 daha işime yarar gibi.

@rocknott 22 perdeli gitarlarda bridge pickup sesi daha iyi olur bana göre. Ama kafaya takılacak mevzu değil pek. Beğendiğiniz gitar iyidir, sabit köprülü olması da size rahatlık sağlar. Beğendiyseniz alın onu.

@rocknott 22 perdeli gitarlarda bridge pickup sesi daha iyi olur bana göre. Ama kafaya takılacak mevzu değil pek. Beğendiğiniz gitar iyidir, sabit köprülü olması da size rahatlık sağlar. Beğendiyseniz alın onu.
Hocam hangisini kastettiginizi tam anlayamadım ama ben sonuç olarak ibanez grg121dx(10k) ile rg421ex(17k) arasında kaldım. Sizce aradaki fiyat farkına değer mi?

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı