Elektro gitardan kayıt alınırken parazit sesi gelmeye başlıyor

Briann0

Hectopat
Elektro gitarımı ses kartıyla bilgisayara bağlayıp öyle ses alıyorum. Uygulama olarak Amplitube 5 kullanıyorum. Çalmaya başladıktan bir süre sonra parazit sesi gelmeye başlıyor ve uygulamayı kapatıp açınca düzeliyor. Canımı sıkıyor, tam çalışmanın ortasındayken oluyor ve geçmiyor kapatıp açmadan. Kabloyla ilgisi vardır diye çıkartıp takıyorum öyle de düzelmiyor. Markası İbanez bu arada kablonun.

Son düzenleyen: Moderatör:
Elektro gitarımı ses kartıyla bilgisayara bağlayıp öyle ses alıyorum. Uygulama olarak Amplitube 5 kullanıyorum. Çalmaya başladıktan bir süre sonra parazit sesi gelmeye başlıyor ve uygulamayı kapatıp açınca düzeliyor. Canımı sıkıyor, tam çalışmanın ortasındayken oluyor ve geçmiyor kapatıp açmadan. Kabloyla ilgisi vardır diye çıkartıp takıyorum öyle de düzelmiyor. Markası İbanez bu arada kablonun.
"Parazit" olarak tanımladığınız sesin ne kaynaklı olduğunu anlamamız için sizin ne duyduğunuzu dinlememiz gerekiyor. Başka türlü yardımcı olamayız. Ses dosyası, video vb... Paylaşın lütfen.

İyi ama arkadaşımda da aynı ses kartı, aynı kablo, aynı gitar var onda olmuyor.
Amfi yerine bir ses kartı kullandığınızda, gitar çalmak ile ilgisi olmayan sürüyle parametrenin doğruluğunu sağlamanız ve bilgili olmanız gerekir. Bu nedenle ses kartı almayın, bir amfi ile başlayın diyoruz. Arkadaşınız ile hiç bir ayarınız eşdeğer olamaz. Aynı preseti kullanıyor olmanız aynı sesi alacağınız anlamına gelmez, sebepleri aşağıda.

• Sinyalin balanced hale getirilmesi,
  • Doğru bitrate / sample rate / Samples buffer ayarı.
  • Ses kartının input gain ayarı / doğruluğu -12 / -6 dB
  • DAW input gain
  • VST input gain doğruluğu
  • VST insert ünitelerdeki Dinamik alan ve ses genişliğinin kontrolü.
  • VST içindeki efekt zincirinin doğru konumlandırılması - ses genişliklerinin kontrolleri.
  • VST output gain doğruluğu.
  • Send üniteler arasındaki dinamik alanın ses genişliğinin kontrolü
  • DAW output gain -3 / -0,1 dB

Yukarıdakilerin hepsini kontrol etmeyi biliyorsanız kaydedilmiş bir amfinin, Hi-fi ünitelerden duyulan halini çıkarabilirsiniz / yaklaşabilirsiniz.
Diğer türlü, sinyal zincirininizn her hangi bir yerinde kontrol edilemeyen yüksek ses genişlikleri, dinamik alan sorunları üst üste binerek seste bozulmaya / distortiona sebep olacaktır.

Amfi kullanmış olsaydınız; tek yapacağınız; düğmesine basıp açmak ve volume ayarlamak olur.

Edit:

İlaveten, VST içinde amfi gaini, doğru boostlamak, Sompbox olarak bilinen sinyal zincirini, doğru konumlandırmak. yani bir amfinin ve ilave ekipmanlaının da nasıl kullanılacağını bilmeniz gerekiyor. Eğer hayatınızda hiç amfi / stompbox kullanmadıysanız; bunların nasıl doğru kullanılacağını nereden bileceksiniz?

Son düzenleme:

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı