Elektro gitarı laptopa bağlamak zararlı mı?

zSakura

Hectopat
Daha fazla  
Selamlar elektro gitarımı laptopuma bağlamak istiyorum "6.3 to 3.5 jak dönüştürücü" aldım bunu laptopumun jak kısmına takacağım fakat aklımda birkaç soru var: Bu işlem bilgisayara herhangi bir zarar verir mi? Ses kalitesi nasıl olur? Daha önceden yapan hocalarım yardımcı olursanız deneyimlerinizi aktarırsanız sevinirim, teşekkürler iyi sosyaller.

Selamlar elektro gitarımı laptopuma bağlamak istiyorum "6.3 to 3.5 jak dönüştürücü" aldım bunu laptopumun jak kısmına takacağım fakat aklımda birkaç soru var: Bu işlem bilgisayara herhangi bir zarar verir mi? Ses kalitesi nasıl olur? Daha önceden yapan hocalarım yardımcı olursanız deneyimlerinizi aktarırsanız sevinirim, teşekkürler iyi sosyaller.
Dizüstü bilgisayarların ses kartı elektro gitar çalmaya yetecek kadar kaliteli değil o yüzden sadece bilgisayara bağlamak istiyorsanız ses hem kaliteli olmaz hem de çok fazla bir gecikme süresi olur. Ses kartlarının ayrı olarak satılmasının sebebi de budur. Dizüstü bilgisayarlarda asıl öncelik taşınabilirlik olduğu için ses kartı ancak kulaklık bağlamak içindir. Zarar verme konusunda pek bilmesem de para arttırıp ses kartı almanız daha iyi olacaktır.

Bilgisayara bir zararı olmaz. Empedans farkı nedeniyle sinyal kaybı olur. Bu yüzden gitarın tellerine vurunca ses gelir mi? Bir şekilde gelir ama ses kartı (ki ses kartı demek yanlış, ses arabirimi demek daha doğru. Gitarı pcye bağlamak için ses kartı lazımmış diye soundblaster alanları gördük) ile aldığınız "dügzün ton" alınamaz. Öte yandan gecikmesi cızırtısı patırtısı laptop'un işlem gücüne, işletim sistemine, ses sürücülerine falan bağlı.

Bilgisayara bir zararı olmaz. Empedans farkı nedeniyle sinyal kaybı olur. Bu yüzden gitarın tellerine vurunca ses gelir mi? Bir şekilde gelir ama ses kartı (ki ses kartı demek yanlış, ses arabirimi demek daha doğru. Gitarı pcye bağlamak için ses kartı lazımmış diye soundblaster alanları gördük) ile aldığınız "dügzün ton" alınamaz. Öte yandan gecikmesi cızırtısı patırtısı laptop'un işlem gücüne, işletim sistemine, ses sürücülerine falan bağlı.
ben bağladımda ayarlarını yapamıyorum busefer de

ASIO4ALL kurup amplitube 5'in ücretsiz sürümünü indirin.

ASIO4ALL ve Guitar Rig 7 kullanıyorum şu an. Sesi hallettim ama arkadan cızırtı geliyor, kablom kötü ondan olabilir ama cok rahatsız etti. Kayıt aldığımda yapay zekadan arka plan gürültüsünü kaldirirsam gitar sesine zarar verir mi?

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı