Elektrogitar başlangıç önerisi

NeoSr

Yoctopat
Daha fazla  
Herkese iyi günler dileyerek başlamak istiyorum. Uzun süredir aklımda elektrogitar almak vardı ve almayı çok istiyordum. Son zamanlarda da ailemi ikna edebilmeyi başardım ama gitar konusunda biraz yardıma ihtiyacım var. Hiç elektrogitar çalmadım ve bilindiği üzere "HSS ve SSS" olayı da benim aklımı çok karıştırıyor. Metal müzik seven biri değilim, dinlediğim ve çalmak istediğim birkaç sanatçı ismi ve parçası vermek istiyorum; bunların ışığında gitar almak istiyorum:

Jimi Hendrix (örneğin Foxy Lady parçası)
Nirvana (In Utero albümünden herhangi bir parça olur)
Franz ferdinand (Take Me Out)

Sanırım Jimi Hendrix ve Nirvana öğrendiğime göre farklı tarz elektrogitar kullanıyorlar, ben eğer imkanım varsa ikisini de çalmak isterim. Jimi Hendrix "SSS",Nirvana ise humbucker olan bir gitar kullanıyor öğrendiğim kadarıyla. Öğrenci olduğum için tek bir gitar alabilirim sadece. Gitar önerisinden ziyade şu HSS veya SSS konusunda yardımcı olur musunuz? Sizin yardımlarınız ışığında müzik mağazasına da gidip tecrübe etmeyi düşünüyorum. Bir de SSS tarzı alırsam(daha yakın gibi hissediyorum metal sevmediğim için) onu tune edip yine bir nebze de olsa kalın tonlarda ses alabilir miyim acaba?

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı