Elektrogitar önerisi

tersgen4199

Hectopat
Daha fazla  
Arkadaşlar merhaba, başlangıç seviyesinde yeni bir elektro gitar almak istiyorum. Akustik gitar ile başladım ve çalmayı orta seviye biliyorum diyebilirim. Elektro gitar alıp riffler ve sololar çalmak istiyorum. Soft rock veyahut alternatif rock çalmak istiyorum. İkinci el alacağım tam bir bütçe veremiyorum ama sıfırı 10000-15000 arası gitar modellerinden öneri alabilirim. Daha önce bir elektro gitarım (Epiphone Les Paul Special VE) oldu sattım tekrar o modelde alabilirim bilgisizce almıştım. Bu sefer daha dikkatli bilerek almak istiyorum. Şu an baktığım model Squier Sonic Stratcoaster veya Epiphone Les Paul SL. Önerileriniz bekliyorum.

Biraz araştırmalarım sonucunda şu sorumu da eklemek isterim. Akustik rocktan elektro dünyasına yeni gireceğim için tarz konusunda geniş bir yelpazemin olması da hoş olur. Squier modellerinde SSS mi yoksa HSS mi tercih etmeliyim, veya çift humbuckerlı Epiphone mu tercih etmeliyim?

Son düzenleme:
Squier Sonic'ler eski Bullet’ların yerini alan seri. Eğer takas işlerine girmeyip nakit olarak alacaksan ben yerinde olsam ikinci elde Squier Classic Vibe kovalardım. Kimse nakit bir şey almadığı için trink para verince fiyatları bayağı indiriyorlar.

Uzun düşüneceğiniz bir durum yok. Başlangıç seviyesinde bahsettiğiniz gitarlar ile devam edebilirsiniz. LP kasa gitarlar short scale 24,75" olduğu için tel gerginlikleri daha yumuşak olur. Bendlerde daha az zorlar.

Hocam benim attığım Fujigen iyidir. Japon gitarı tabii çok pahalı harika Japonlardan değil ama gayet iş görecek bir kalitede.
Fujigen elbette çok iyi bir seviye. Arkadaşın gitar tecrübesini bilmiyorum. Başlangıç gibi düşündüm. Orta seviyelerde giar çalan biri tavsiye istemez genellikle.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı