Elektrogitar tavsiyesi

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Estağfirullah, saçma değil sorularınız. :) O kısım şöyle, sizin alabileceğiniz ve sizi götürecek amfiler "çalışma amfisi" olarak geçen 10 watt'lık basit amfilerdir ve üzerinde çeşitli ayarlar bulunur. Bu ayarlar Volume, Gain(ses kazancı) ve Treble, Middle, Bass gibi çeşitli frekans aralıklarını değiştiren potanslardır. Bildiğimiz ekolayzer'den pek farkı yok yani. Tabii, basit çalışma amfileri için söylüyorum bunu, çok daha karışık sistemler var, onu araştıra araştıra kendin de zamanla öğrenirsin mutlaka. Megadeth'i konuşacak olursak, gitardan ve amfinden alacağın ses maalesef hiçbir zaman bu şarkıdakinin birebir aynısı olmayacak, ama yine de seni tatmin edecek, buna garanti veriyorum. Bu şarkılarda duyduğun ton kaliteli gitarlarla, gelişmiş amfilerle, ses kayıt sistemleriyle ve ses mühendisliği ile elde edilen sesler ama senin amfiden ya da bilgisayardan alacağın distortion'lı ses de hoşuna gidecek. Sen şimdilik gitarı al. Bir dükkana gidip doğrudan satın alacaksan pazarlıkla fiyatı düşürebilir ya da beraberinde çanta, askı, kablo, pena gibi şeyleri hediye olarak alabilirsin. Gitarı ve gitar kablosunu al, kabloyu bilgisayara bağlamak için dönüştürücü uç al(muhtemelen gitarı satın alacağın yerde vardır ve 3-4 lira gibi çok ucuz bir aparat bu) ve gitarını bilgisayarın ses giriş yerine bağlayıp programlar ile çalmaya başla. Gitarı aldığın zaman tekrar bu konuya yazarsan gitar yazılımları ve öğrenmene yardımcı olan şeyleri de öneririm sana. Yalnız, bir konuda uyarayım. Gitarı bilgisayara bağlamak her zaman basit bir iş olmayabiliyor, ses kartı sorun çıkarabiliyor ya da ayarlar yapman gerekebiliyor. O konuda denemeden ne olacağını görmek çok zor. Düşük ihtimal ama, en kötü ihtimalle bilgisayara bağlama işi olmazsa gitarını bir süre amfisiz çalarsın ve 150-160 lira biriktirip basit bir amfi alırsın, onlar da yıllarca işini görür.

http://www.gitarteknikleri.com/watch.aspx?v=Squier Bullet HSS Stratocaster _339 Alacağın gitarın bir incelemesi var burada. Mutlaka izle, epey fikir sahibi olursun.

Bunlara ek olarak, gitarını alana kadar bol bol video izle. Az önce attığım sitede pek çok ekipman incelemesi, eğitim videosu ve röportaj var. Onun dışında Selim Işık zamanında gitar hakkında yüzlerce eğitim videosu çekti. Bunları internette ararsan çok rahat bulabilirsin. İlk bölümün linkini veriyorum sana:

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Alınabilir güzel fiyat. Ancak şöyle birşey var almadan önce deneme imkanın var mı ? Tüm manyetikleri kontrol et çalışıp çalışmadıklarını. Vuruk çizik vesaire kontrol et öyle al sonra pişman olma.

Alınabilir güzel fiyat. Ancak şöyle birşey var almadan önce deneme imkanın var mı ? Tüm manyetikleri kontrol et çalışıp çalışmadıklarını. Vuruk çizik vesaire kontrol et öyle al sonra pişman olma.

Hocam tabi deneyeceğim. Ama şu bakım işinden ürktüm. Gitarın en alt teli yok. Telleri değiştirmem gerekecek sanırım. Ayrıca bu ''bakım'' olayını bana biri anlatabilir mi? Limon suyu ile falan siliniyormuş heralde.

Bakım sık sık yapman gereken bir şey değil ve kolay kolay gitara zarar vermezsin bakım yaparken. Öyle korkulacak bir yanı da yok. Tel takmak, gitarı temizlemek ve buna benzer ufak tefek bakımlar için her türlü bilgiyi, videoyu internette bulursun. Amatörlerin çok bulaşmaması gereken en önemli şey sap ayarı. Yaklaşık 2 yılda bir sap ayarı yaptırman gerekecek, onun için de gitarını tüneldeki güvenilir dükkanlardan birine ya da luthierlerden birine götürürsen ucuza yaparlar. Hatta diğer bakımları da yaptırabilirsin ama ne gerek var, evde kendin de yaparsın. :) Telleri de koptukça ya da 2-3 ayda bir eskidikçe değiştirirsin. Ortalama bir set tel 15-20 lira.

Sap ayarı, bakım, tamir vs konusunda yardımcı olabilirim. Para falan istemem. Kadıköye yakınsan buyur gel.

Gitarı alalı 2 yıl olacak neredeyse daha limon yağıdır suyudur hiç uğraşmadım. Gitarıma çok temiz baktım şu an sıfırlarından hiç bir farkı yok tel değişimi sap ayarını 1 kere yaptırdım. Neden tel değişimi bir kere diye soramadan söyleyim ellerim çalarken terlemiyor ama yine oksitlenmemesi için bir bezle tellerin üstünü siliyorum. Yani temiz bakarsan bir sıkıntı çıkmaz. Ama tabi tellerin en fazla 1 ay gibi bir sürede değiştirilmesi gerektiğini biliyorum.

HSH manyetik dizilimine sahip gitarlar işini görür diye tahmin ediyorum.Ayrıca kursa gitmeni pek tavsiye etmem. Onun yerine Selim Işık Gitar Metodu daha çok işini görür diyorum. Daha ekonomik ve daha rahat olur senin açından. (Bence :p)
Ben öyle yapıyorum.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı