Elektronik Hobimin Ölmesi

Bende aynen bu şekildeydim. Bende senin gibi öğrendim ama tabii üniversite aşamasındayım şu anda. Elektrik elektronik mühendisliği 1. sınıf öğrencisiyim şu anda. Ama bende bu matematik olsun fizik olsun lineer cebir dersleri resmen canıma okuyor. Hadi fizik bir nebze halledebiliyorum ama matematik bir sürü teoremdir bilmem nedir hep sıktı beni. Varmı bana önerisi olan yardımcı olabilecek. Şu anda ilk vize sınavlarım bütün derslerde (Online olan Türkçe İngilizce hariç) 10 ile 30 arasında değişiyor. Lineer cebir tam öğrendim diyorum başka bir şey çıkıyor ben bilmiyormuşa dönüyorum. Bende aslında senin dediğin şekilde ilerlemek istiyorum ama şu anda üniversite biraz zorluyor. İnşallah içimdeki heves kırılmaz.

Hocam üniversite okumuyorum ama birkaç tavsiye verebilirim. Not tutup çalışmanız ve her gün tekrar yapmanız çok işe yarıyor. Ben şu an YKS'ye öyle çalışıyorum. Planlı programlı olursanız ne hevesiniz kırılır ne düşük puan alırsınız. Hatta daha çok çalışma isteği bile geliyor. En azından bir deneyin kaybedecek bir şeyiniz olmaz diye düşünüyorum. Sınavlarınızda başarılar dilerim.

Bende aynen bu şekildeydim. Bende senin gibi öğrendim ama tabii üniversite aşamasındayım şu anda. Elektrik elektronik mühendisliği 1. sınıf öğrencisiyim şu anda. Ama bende bu matematik olsun fizik olsun lineer cebir dersleri resmen canıma okuyor. Hadi fizik bir nebze halledebiliyorum ama matematik bir sürü teoremdir bilmem nedir hep sıktı beni. Varmı bana önerisi olan yardımcı olabilecek. Şu anda ilk vize sınavlarım bütün derslerde (Online olan Türkçe İngilizce hariç) 10 ile 30 arasında değişiyor. Lineer cebir tam öğrendim diyorum başka bir şey çıkıyor ben bilmiyormuşa dönüyorum. Bende aslında senin dediğin şekilde ilerlemek istiyorum ama şu anda üniversite biraz zorluyor. İnşallah içimdeki heves kırılmaz.
Öncelikle kolaylıklar dilerim. Umarım halledebilirsiniz. Evet zor bir bölüm gerçekten bu bölüm, anlaması da zaman alacaktır, bir anda olmaz. Konulara düzenli ve isteyerek çalışın, farklı kaynaklara, youtube anlatım videolarına, kaynak kitaplara falan da göz atın. Öğrenmiyormuş, yapamıyormuş gibi gözükebilirsiniz, telaşlanmayın bence. Beyin çok daha açık bir yapı emin olun. Yaptıkça, öğrendikçe, anladıkça gelişiyor, gelişmek istiyor. Konularda temeliniz sağlam değilse temelden tekrar yapın, yapamadan ileriki konulara da atlamayın, anlaşılmayan yerler genelde eski konulardaki eksikliklerden kaynaklanan şeyler oluyor. Bir konu ya da teori ile ilgili aralarda tekrar soruları çözün, eski konular bile olsa hatırlama babında.

Ben tabii alanınızla ilgili pek bilgi sahibi değilim, kendinize uygun düzenli bir çalışma disiplininizin olması lazım, bunu da siz oturtuyorsunuz. Her insanın öğrenme/çalışma stilleri farklı oluyor. Bunları keşfedebilir, araştırabilir, farklı çalışma metotları deneyebilirsiniz belki.

Üniversite insanı yıldırabilir ancak kısmen zorla bitirmiş biri olarak şunu net şekilde söyleyebilirim, eğer uğraştığınız alanı sevmiyorsanız, bunlara hevesiniz yoksa ya da kırılmışsa artık zorla yapıyorsanız, o dersleri geçip o okulu bitirmek en az bir 10 kat daha zor oluyor. Hevesinizi kaybetmemenizi dilerim. Çalışın, merak edip araştırın. Bence halledebilirsiniz. Başarılar.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı