Elektronik mi mantıklı yoksa bilgisayar mı?

Strow

Hectopat
Yer
Türkiye Cumhuriyeti
@The Tribal Chief Hocam biraz konudan saptırmak gibisinden olacak ama... Bu sene veya önümüzdeki sene ben de bölüm tercihinde bulunacağım. Bilgisayar ve bilişim sistemlerinin donanım, arıza ve hata çözümü gibi konulara ilgi duyan birisi için sizce Elektronik mi mantıklı? Yoksa Bilgisayar mı?

@The Tribal Chief Hocam biraz konudan saptırmak gibisinden olacak ama... Bu sene veya önümüzdeki sene ben de bölüm tercihinde bulunacağım. Bilgisayar ve bilişim sistemlerinin donanım, arıza ve hata çözümü gibi konulara ilgi duyan birisi için sizce Elektronik mi mantıklı? Yoksa Bilgisayar mı?
PC bence. Bilgisayar demeseydiniz elektrik elektronik mühendisliği derdim.

PC bence. Bilgisayar demeseydiniz elektrik elektronik mühendisliği derdim.
Hocam ben de çok düşündüm ancak bilgi eksikliğinden olsa gerek Bilgisayar Mühendisliği okursam, daha çok yazılım kısmında işe girmek zorunda kalacakmışım gibi hissediyorum. Ayrıca iyi bir üniversite olmadıktan sonra Bilgisayar Mühendisliği diploması iş yapar mı?

Ayrıca iyi bir üniversite olmadıktan sonra bilgisayar Mühendisliği diploması iş yapar mı?
Kendinizi kanıtlamak önemli. Ama okulun da önemi var. Alaylı yazılımcı tarafı istisna oluyor. Normal bir üniversite ile bir yerlere gelirsin ama bir ODTÜ/İTÜ gibi yerlerden biraz daha iş bulmanız daha zor olabilir.

Hocam ben de çok düşündüm ancak bilgi eksikliğinden olsa gerek Bilgisayar Mühendisliği okursam, daha çok yazılım kısmında işe girmek zorunda kalacakmışım gibi hissediyorum. Ayrıca iyi bir üniversite olmadıktan sonra Bilgisayar Mühendisliği diploması iş yapar mı?
Türkiye'de zaten Bilgisayar Mühendisliği mezunlarının %90'ı belki daha da fazlası yazılım alanında çalışıyor. Çünkü ülkemizde iş alanı yazılıma yığılmış durumda. Donanımsal olarak altyapı eksikliği, sistemin ihtiyaçlarını göz önünde bulundurunca pek de farklı olmasa gerek... Ama @The Tribal Chief hocamın dediği gibi ODTÜ/İTÜ/Boğaziçi vb. seviyedeki okulların faydasını hem teknik hem sosyal olarak görürsünüz...

@The Tribal Chief, @AI_Gunes teşekkür ederim yardımlarınız için hocam. Meslek temelli olduğum için o seviyelere çıkamasam da Marmara Üniversitesi veya Kocaeli Üniversitesi yönünde tercih yapmayı planlıyorum.
İkisi de iyi tercihler hocam. Meslek-Bilgisayar çıkışlıysanız MTOK avantajınızı kullanmaya çalışın. Marmara ya da Kocaeli'yi İnşallah kazanırsanız kendinizi geliştirdiğinizde güzel noktalara gelirsiniz. Ne de olsa sektörün kalbinde yaşıyor olacaksınız. İyi çalışmalar dilerim :)

İkisi de iyi tercihler hocam. Meslek-Bilgisayar çıkışlıysanız MTOK avantajınızı kullanmaya çalışın. Marmara ya da Kocaeli'yi İnşallah kazanırsanız kendinizi geliştirdiğinizde güzel noktalara gelirsiniz. Ne de olsa sektörün kalbinde yaşıyor olacaksınız. İyi çalışmalar dilerim :)
Sağolun hocam her şey için, umarım.

@The Tribal Chief, @AI_Gunes teşekkür ederim yardımlarınız için hocam. Meslek temelli olduğum için o seviyelere çıkamasam da Marmara Üniversitesi veya Kocaeli Üniversitesi yönünde tercih yapmayı planlıyorum.

Marmara'yı bilmem de Kocaeli okuduğun okulun hakkını verir üniversitede genel olarak İTÜ ODTÜ ve YTÜ lü öğretim üyeleri/görevlileri var yani sağlam adamlardan ders alırsın ve boş çıkmazsın ama işte şehir için o kadar iyi diyemem ana kampüs dağın başında diğer yerleşkeler köy gibi yerlerde bulunuyor yani İstanbul'daki gibi öğrencilik hayatın olmaz ve internet çok kötü yazacaksan ona göre yaz eğer paran varsa tabii böyle sorunların olmaz ayrı eve de çıkarsın iyi internette bulursun.

Bilgisayardaki herşey artık yapay zeka ile yapılabiliyor ama yapay zekanın müdahale edemeyeceği şeyler şimdilik elektroniktir. Bilgisayar bölümleri işsiz aynı zamanda asgari ücrete mahkum durumda. Yerinizde olsam Yapay Zeka ve Elektronik ikisini okurdum..

Gelecek Yapay Zeka'da

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı