Elektronik sigara kullanımı

Buyrun bu da mod arkadaşın bahjsettiği ingiliz kaynağı. İçerisinde dünyanın en büyük üniversitelerinden profesörlerin araştırmalı ve makalelerinden alıntılar bulunuyor.
2.5 yıldır elektronik sigara içiyorum gayet memnunum balgam, öksürüp vs bir problemim kalmadı ve en ama en güzeli artık pis kokmuyorum. Eğer başlamayı düşünüyorsanız e sigara forumu diye google'dan aratırsanız çok faydalı büyük bir forum sitesini görebilirsiniz. Orada ikinci el sıfır e sigaralar parçalar vs hepsini bulabileceğiniz gibi yeni başlayanlar için de çok kapsamlı bilgileri bulabilirsiniz.
Şunu da unutmayın e sigaranın 2 çeşidi vardır.
1- DL "Direct Loung" yani ciğer çekim olarak tabir edilen nargile içim olanı
2- MTL "Mouth To Loung" yani ağızdan ciğere diye tabir edilen sigara içimli olanı
Sigarayı bırakmak isteyen birisi mutlaka mtl tarzda bir atomizer ve likit kullanmalıdır. Türkiye'de yapılan en büyük hata DL tarz atomizer alıp sigarayı bırakmaya çalışmak ve e sigarayı yanlış tanıyıp kötülemek. Ancak Vape dünyası sadece dl içimden mevcut değil. İşin çok fazla detayı var ihtiyaca göre olanı iyi araştırmak gerek.

Şuna değinmek istiyorum günde yaklaşık 4 pakete kadar sigara içiyorum ve bu durum bedenimi uyuşukluk ve asabilik yönünden dolayısıyla da psikolojimi tamamen bitiriyor. Son zamanlarda ortaya çıkan elektronik sigara ile ilgili hastalıkları vesaire de düşünmüyorum şu anda. Düşüncem şu ki sadece birkaç ay boyunca (2-3) elektronik sigara kullanıp sigara içmeyip sonra elektronik sigarayı da bırakmayı düşünüyorum. Buna benzer bir deneyimi olan var mı, zira çok fazla yöntem denedim ve bağımlılıklar yerine bir şey koymadan hiçbir zaman yok olmuyor.
Dostum sen ne yapıyorsun allah aşkına günde 4 paket sigara nedir ya günde 16 saat uyanık olduğumuzu düşünsek ortalama 1 saatte 5 sigara içiyorsun.İnşallah kurtulursun.

Elektronik sigara aynı meretin laciverdi. İradeli olun ve yarına bile ertelemeden bırakın sigarayı. Bunu haybeye değil uygulamış biri olarak söylüyorum.

65 sene boyunca her gün 2 paket sigara içmiş olan dedem kalp krizi geçirdikten sonra nasıl sigarayı bir daha ağzına sürmediyse, siz de o şekilde bırakın. Elektronik sigara filan bana komik geliyor, içinde gerçekten bırakmak varsa ve sağlığını gerçekten önemsiyorsan bıraktım demek yeterli. İlla kalp krizi geçirmek veya kanser teşhisi yemek mi gerekiyor şunu pat diye bırakmak için.

@Blecade Sanırım hali hazırda kullanıcısınız. Revenger alarak ilk hatayı yapmışsınız ama bütçe sorun değilse bu durum da sorun değil. NRG Atomizer ile birlikte hazır coil şeklinde mi kullanıyorsunuz?
Evet hazır coil ile kullanıyorum. Açıkçası performansı iyiydi ve fiyatı uygundu diye almıştım ilk popülerleştiği zamanlarda.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı