Elektronik sigara ve Puff'ın ne kadar zararı var?

MRKarki

Picopat
Daha fazla  
Hocam merhaba 2 yıldır Vozol puff kullanıyorum. Sigarayı bırakmak için değil ilk başta meraken başladım ve devamı öyle öyle geldi (şu an Vozol 25k kullanıyorum). Ben başladığımdan beri pek çok araştırmada bulundum bu konu hakkında zararlı olup olmadığıyla, bazısı diyor sigaradan daha zararlı işte patlamış mısır ciğeri diye bir hastalık var hayati önemi var. Kimisi de hiçbir zararının olmadığını inatla savunuyor. Kimisi daha çok e-sigara daha iyidir diyor. Bilgisi olan bir arkadaş bilgilendirirse sevinirim. Bir de elektronik sigaraya geçmeli miyim yoksa tamamen bırakmalı mıyım gerçekten hayati riski var mı?

Son düzenleyen: Moderatör:
Vozol dumanı maalesef alveolleri sarar ve kollapse olmasına yol açabilir. Tabii 2 yılda etkisi pek görülmese de daha uzun vadede zararları daha belirgin olabilir.

Sigaradan farkı şöyle; sigara hem solunum yolu hem akciğere ciddi zarar verir, puff/e-sigaranın ise (bilinen) solunum yoluna fazla bir etkisi yoktur. Fakat dediğim gibi şuanki araştırmalar bu yönde.

Ek olarak Puff / E - Sigara, replasman (yerine geçme) tedavisi olarak kullanılamaz. Çünkü nikotin aracılı dopamin-ödül yolağını kullanıyor. Yani sigaranın yerine geçmez, ek olarak bir bağımlılığa dönüşür. Hatta hiç sigara içmeyen birisini bile sigaraya başlatabilir. Çok tehlikelidir bağımlılık açısından.

Bizim bir dersimizde şöyle bir ifade vardı, bilmiyorum ne kadar doğrudur ancak sizinle paylaşayım:
"Elektronik sigara yüzünden acillik olan kişi sayısı normal sigaraya göre 10 kat fazladır."

Ben de yaklaşık 2 yıldır bu mereti kullanıyorum, hatta bu satırları Vozol içerek yazıyorum. Bir an önce bırakmamız gerekiyor.

Hocam merhaba 2 yıldır Vozol puff kullanıyorum. Sigarayı bırakmak için değil ilk başta meraken başladım ve devamı öyle öyle geldi (şu an Vozol 25k kullanıyorum). Ben başladığımdan beri pek çok araştırmada bulundum bu konu hakkında zararlı olup olmadığıyla, bazısı diyor sigaradan daha zararlı işte patlamış mısır ciğeri diye bir hastalık var hayati önemi var. Kimisi de hiçbir zararının olmadığını inatla savunuyor. Kimisi daha çok e-sigara daha iyidir diyor. Bilgisi olan bir arkadaş bilgilendirirse sevinirim. Bir de elektronik sigaraya geçmeli miyim yoksa tamamen bırakmalı mıyım gerçekten hayati riski var mı?

Elektronik sigara sigaradan daha zararlı nefes darlığı akciger kanseri ciğerde su toplanması patlamış mısır akciğer ve bir sürü sağlık sorunu yaratır oksijen yerine yabancı bir madde soluyorsunuz tabii ki de zararlı.

Tütün daha çok doğal bir üründür ne kadar az buçuk kimyasal girsede özünde hasat edilen ve toplanan bir ürün. Ama elektronik sigara likidi sadece kimyasal bir ürün. Her ne olursa olsun ikisi de sağlığa zararlıdır ve acilen tüketilmesi bırakılmalıdır. Eğer tek başınıza bırakamıyorsanız bu konu ile ilgilenen kuruluşlardan yardım alınız.

Tütün daha çok doğal bir üründür ne kadar az buçuk kimyasal girsede özünde hasat edilen ve toplanan bir ürün. Ama elektronik sigara likidi sadece kimyasal bir ürün. Her ne olursa olsun ikisi de sağlığa zararlıdır ve acilen tüketilmesi bırakılmalıdır. Eğer tek başınıza bırakamıyorsanız bu konu ile ilgilenen kuruluşlardan yardım alınız.

Doğal bir üründe oksijen yerine geçmek amacıyla varolduğunu sanmıyorum hocam yenilen bir şey olsa falan doğru olabilir ama her doğal olan şey yararlı diye bir şeyde yok.

Doğal bir üründe oksijen yerine geçmek amacıyla varolduğunu sanmıyorum hocam yenilen bir şey olsa falan doğru olabilir ama her doğal olan şey yararlı diye bir şeyde yok.
Yazdığımı tekrar ve sakince okuyun "Her ne olursa olsun ikisi de sağlığa zararlıdır ve acilen tüketilmesi bırakılmalıdır." yazıyor.

Kötü bir amaçla söylemedim biliyorum onu da gördüm ben daha doğaldır dediğiniz için söyledim.

Her doğal şey yararlı değildir esrar gibi. Kimse çıkıp esrar yararlı diyemez ama doğal :D okuduğumuzu anlamamız gerekiyor.

Vozol dumanı maalesef alveolleri sarar ve kollapse olmasına yol açabilir. Tabii 2 yılda etkisi pek görülmese de daha uzun vadede zararları daha belirgin olabilir.

Sigaradan farkı şöyle; sigara hem solunum yolu hem akciğere ciddi zarar verir, puff/e-sigaranın ise (bilinen) solunum yoluna fazla bir etkisi yoktur. Fakat dediğim gibi şu anki araştırmalar bu yönde.

Ek olarak puff / e - sigara, replasman (yerine geçme) tedavisi olarak kullanılamaz. Çünkü nikotin aracılı dopamin-ödül yolağını kullanıyor. Yani sigaranın yerine geçmez, ek olarak bir bağımlılığa dönüşür. Hatta hiç sigara içmeyen birisini bile sigaraya başlatabilir. Çok tehlikelidir bağımlılık açısından.

Bizim bir dersimizde şöyle bir ifade vardı, bilmiyorum ne kadar doğrudur ancak sizinle paylaşayım:
"Elektronik sigara yüzünden acillik olan kişi sayısı normal sigaraya göre 10 kat fazladır."

Ben de yaklaşık 2 yıldır bu mereti kullanıyorum, hatta bu satırları Vozol içerek yazıyorum. Bir an önce bırakmamız gerekiyor.

Hocam dediğinizde haklısınız ama herkes farklı bir şey söylüyor hatta bazıları kendi likitini yaparak zararı 0'a düşürebileceğini söylüyor elektronik sigara için geçerli sigara bana göre çok iğrenc geliyor ve hiç kullanasım gelmiyor elektronik sigara daha makul geliyor bu doğal likit gibi zararının sıfıra indirebilmemiz lazım sonuçta biz pamuktaki limiti çekiyoruz

2 yıldır kullanıyorsan sağlık açısından elektroniğe geçmelisin. Vozol'u içindeki malzemelerinin kalitesinden, hijyen açısından vs. pek önermiyorlar. Bende Vozol kullanıyordum bugün elektroniğe geçtim ama sorduğum birçok kişi Vozol'daki tadı alamazsın dediler ve alamadım da. Bildiğin boş buhar çekiyorum Vozol'daki aromanın onda biri anca vardır. Boğaz vurumu da yok Vozol'daki kadar. Ama verdiği buhar, çekim hissiyatı, ürünün elindeki kalitesi, parça değişimi vozola göre artı yönde. Sağlık açısından elektronik daha sağlıklı diyebilirim. Aslında sigarayı bırakmak için kullanılabilinir ama nikotini ya olmayacak ya da çok az olacak likitte. 2 tane Vozol kullandım halen de kullanıyorum ama bağımlılık yapmıyor bende, 6 ayda likitin yarısına geldim.

Hocam dediğinizde haklısınız ama herkes farklı bir şey söylüyor hatta bazıları kendi likitini yaparak zararı 0'a düşürebileceğini söylüyor elektronik sigara için geçerli.

Likitteki zararı kendin yaparak düşürebilirsin de sonuçta akciğere giriyor, su topluyor. Kendin yapman ekonomik olarak ve kendi istediğin aromaları istediğin şekilde istediğin oranda ekleme açısından iyi aslında.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı