Elektronik Sigara Zararlı Mı?

Kimse

Kilopat
Katılım
6 Ekim 2014
Mesajlar
1.900
Makaleler
21
Çözümler
2
Sigara içmiyorum ama elektronik sigaraya başlayasım var. Ama internette e-sigara için zararsız diyen de var, %90 daha az zararlı diyen de var, aşağı kalır hiçbir yanı yok diyen de... Zararsız veya az zararlı olduğunu savunan birçok kişi, sigara üreticilerinin zarar edeceği ve ekonomiyi etkileyeceğinden dolayı medyanın e-sigarayı zararlı göstermeye çalıştığını düşünüyor. Ki bence çok da mantıklı. Sizin de fikirlerinizi bekliyorum. Sadece bilgisi olanlar cevaplarsa sevinirim.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.
 
Alkolsüz bira da var ama sonuçta içinde az miktar alkol var.
Dipnot: Örnek verdim âlâkasız da sayılabilir bilgim yok e-sigaradan.
 
Çevremde kullanan kaç kişiye sordum zararsız diyorlar, bana kalırsa sigaradan daha az zararlıdır fakat sıfır zarar sözkonusu olacağını sanmam.
 
Şöyle anlatayım genelde sigarayı bırakmaya çalışanlar tarafından tercih edildiği için içine koyulan tüpe bi' miktar nikotin koyuyorlar, sen koymazsan zararı olacağını sanmıyorum.
 
"Her elektronik cihazda radyasyon vardır." Mantığından yola çıkarsan eğer onunda kendine göre zararları olduğunu anlarsın tabi cep telefonunda da var ama "bir elin nesi var iki elin sesi var" gibi yorumlarsak sağlığına uzun vadede pekte bir yararı olacağını sanmıyorum eğer dudak tiryakiliği var ise gerçi başlamadım ama düşünüyorum demişsin bir kürdan gibi şeylerde soruna çözüm olabilir.
 
Lâkin zararsız değil.
Dediğim gibi %95 daha az zararlı diyen de var, sigaradan aşağı kalmaz diyen de. Benim şahsi düşünceme göre sigaradan farkı yok diyenler, sigara şirketlerinden para alıp bunu söylüyorlar. Çünkü düşünürsek gerçekten sigara şirketlerini ve ülke ekonomisini çok etkileyecektir.
 
Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Yeni konular

Geri
Yukarı