Elektronik teknolojisi dersleri olan öğrenci çok mu zorlanır?

yakishcan

Hectopat
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
seyyar, olağanüstü gürültülü dell vostro 1515 kullanmakta güçlük çekiyorum fakat laptop almaya karar vermek bile birkaç saati hayatımdan çalacağı için; devamkee
Meslek
Öğrenci
Sizce ekteki derslerde, elektronik veya elektrik temeli olmayan düz lise mezunu bir öğrenci çok mu zorlanır?

Dosya Ekleri

• IMG_0923.jpeg
    IMG_0923.jpeg
    874,2 KB · Görüntüleme: 586
Temel matematik biliyorsan yapabilirsin. V = I * R gibi formüllere verilen bilgiler doğrultusunda sayıları formülde yerine koyup işlem yapabilirsen halledersin. Okuldan önce YouTube'dan videolar izleyip temel de atabilirsin sana çok faydası olur. Sayısal elektronik zor değildir ama mantığını anlamak ve işlem yapabilmek için matematik bilmen lazım. ( Matematikten kastım limit türev falan da değil üslü sayı, çarpma, bölme. )

Okuduğunu anlayabilen, izleyince mantığını anlayıp öğrenebilen biri iseniz bu konular 1-2 ayda tamamlanabilecek konulardır. Tamamen alan dışı bir eğitim ile hobi amaçlı bu devreleri kurmayı öğrendim youtube ve diğer kitaplardan. Boş zamanlarımı ayırarak 5-6 ayımı aldı.

Merhaba @yakishcan. Anadolu Lisesi çıkışlı biri olarak ben de 2 yıllık Elektrik ile 2 yıllık Elektronik Teknolojisi bölümlerinin zorluk seviyesini merak ediyordum. Böyle bir konu açtığınız için teşekkürler.
Fotoğraf sanırım Bursa Uludağ Üniversitesi Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu 2 yıllık Elektronik Teknolojisi bölümüne ait. Bölümlerin zorluk seviyesinin bir miktar da üniversiteye bağlı olduğunu düşünüyorum.

Merhaba @yakishcan. Anadolu Lisesi çıkışlı biri olarak ben de 2 yıllık Elektrik ile 2 yıllık Elektronik Teknolojisi bölümlerinin zorluk seviyesini merak ediyordum. Böyle bir konu açtığınız için teşekkürler.
Fotoğraf sanırım Bursa Uludağ Üniversitesi Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu 2 yıllık Elektronik Teknolojisi bölümüne ait. Bölümlerin zorluk seviyesinin bir miktar da üniversiteye bağlı olduğunu düşünüyorum.
Evet kanka, netlerin nasıl? Bursa Uludağ Üniversitesi TBMYO diğer programların etkinlik yoğunluğu yüksek olduğu için (arada kaynayıp katılım sağlayabiliriz) buraya bakıyorum. İstanbul Aydın diye vakıf bölümü de var ama vakıf olduğu için pek sıcak bakmıyorum.

Meslek çıkışlı bir öğrenciye göre zorlanırsınız.
Meslek çıkışlı ortalama bir öğrenci ile kıyaslamak yanlış olur. Bazı kimseler bu derslere "aşırı zor" gibi yorumlarda bulunuyor. Başlıklar ve ders notlarında çok karmaşık durmuyor ama Sayısal Elektronik biraz sıkıntı gibi.

Okuduğunu anlayabilen, izleyince mantığını anlayıp öğrenebilen biri iseniz bu konular 1-2 ayda tamamlanabilecek konulardır. Tamamen alan dışı bir eğitim ile hobi amaçlı bu devreleri kurmayı öğrendim youtube ve diğer kitaplardan. Boş zamanlarımı ayırarak 5-6 ayımı aldı.
Kaynakları bırakabilir misin kanka sana zahmet.

Meslek çıkışlı ortalama bir öğrenci ile kıyaslamak yanlış olur. Bazı kimseler bu derslere "aşırı zor" gibi yorumlarda bulunuyor. Başlıklar ve ders notlarında çok karmaşık durmuyor ama sayısal elektronik biraz sıkıntı gibi.

Ben meslek elektrik çıkışlı olarak düşüncemi söyledim. Ben şahsen zorluk çekiyordum.

Bizim elektriğin içine ağır bir fizik katmışlardı. Zamanında uzaktan eğitime gelmeseydi sınıfta da dahi kalabilirdim. Uygulama kısmını hiç yapamazdım.

Kendi adıma konuşmuş gibi oldum ama meslek çıkışlı birisi bu bölümü tercih ederse düz lise mezunlarına göre daha rahat olur.

Üniversitede yine aynı müfredat geçerli diye biliyorum, ortalama bir çalışma ile yapar ama yine her bölümün bir zorluğu olduğunu da göz ardı edemeyiz.

Teknik elektrik çıkışlı sayılırım. Zorlanırsınız ama tatlı bir zorluk olur.
Anladım kanka. Teşekkürler cevaplarınız için. Bilgisayar donanımının teknik problemleriyle uğraşan birinin bnu bölümden ilerlemesi daha mantıklı mı olur peki?

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı