Elektronik Teknolojisi mi Mekatronik mi?

Daha fazla  
Selam düz lise mezunuyum, elektronik teknolojisi mi Mekatronik mi çok kararsızım, 2 yıllık olarak sizce hangisini tercih etmeliyim? Hem özel hem devlet açısından hangisi mantıklı? Çok kararsızım.

Mekatroniğin çalışma alanı etki alanı şu anki geleceğe göre gerçekten çok geniş duruyor. Tabii ki e. E. De güzel. Mekatronik mühendisliğinde daha çok yazılımla mekanik işlerini birleştirirken ee de onların devre elemanları elektrik sistemlerine falan bakarsın. Gönül ister bir sene daha hazırlan 4 yıllık oku ama illa 2senelik okuyacağım dersen bence Mekatronik umarım yardımcı olmuşumdur :)

Elektrik ve elektronik bölümleri de öyle hocam. İleride daha çok elektriğe ve cihazlara ihtiyaç duyuldukça elektrik ve elektroniğe de ihtiyaç duyulacak.

Tabii ki eeninde bayağı geniş bir çalışma alanı var ama işçi alımlarının %90ı tekdüze genellikle belirttiğim alanda ilerliyorlar. Mekatroniğin alanı yazılım ve otomasyon teknolojisinin ilerlemesiyle bayağı bir ilerleyecek gibi duruyor.

@Treomuyy Peki Elektronik haberleşmeyi bırakıp mekatroniğe geçilse sizce değer mi? üniversitede 2 senem oldu parası iyi güzel meslek derken bir kaç adamın laflarıyla 2 senem boşa gitmiş gibi hissediyorum.

@Treomuyy Peki Elektronik haberleşmeyi bırakıp mekatroniğe geçilse sizce değer mi? üniversitede 2 senem oldu parası iyi güzel meslek derken bir kaç adamın laflarıyla 2 senem boşa gitmiş gibi hissediyorum.
Hocam merhaba, 2 yıllık elektronik haberleşme okuyorsunuz şuan sanırım. Özel mesajdan ulaşıp bir soru soracaktım ancak yeni üye olduğum için bulamadım. Sorum şu ki devamsızlık sorununuz var mı? Aktif olarak kamuda çalıştığım için derslere gitme imkanım yok maalesef. Uzaktan öğretimleri de kapattıkları için mecbur örgün bir yer yazacağız.

Bu arada Elektrik - Elektronik teknisyeni olarak kamuda çalışıyorum. Sizin bölümünüzün atamaları ne durumda bilmiyorum ama genel olarak elektrik özellikle ve elektronik en çok atama yapılan bölümler. Özelde de talep var tabiki ama çoğu yer eğer tanıdığınız yoksa tecrübesiz eleman almıyor, alsa da çalışma şartları ve maaşları kötü oluyor özellikle ilk 3 yıl.

Hocam merhaba, 2 yıllık elektronik haberleşme okuyorsunuz şuan sanırım. Özel mesajdan ulaşıp bir soru soracaktım ancak yeni üye olduğum için bulamadım. Sorum şu ki devamsızlık sorununuz var mı? Aktif olarak kamuda çalıştığım için derslere gitme imkanım yok maalesef. Uzaktan öğretimleri de kapattıkları için mecbur örgün bir yer yazacağız.

Bu arada Elektrik - Elektronik teknisyeni olarak kamuda çalışıyorum. Sizin bölümünüzün atamaları ne durumda bilmiyorum ama genel olarak elektrik özellikle ve elektronik en çok atama yapılan bölümler. Özelde de talep var tabiki ama çoğu yer eğer tanıdığınız yoksa tecrübesiz eleman almıyor, alsa da çalışma şartları ve maaşları kötü oluyor özellikle ilk 3 yıl.
2 yıllık değil 4 yıllık okuyorum yarıladım diyelim. Devamsızlık sorunum yok evle okulun arası metro ile zaten 2 senede toplasam 4-5 kez devamsızlık yapmışımdır, onlar da sağlık sorunları yüzünden. Biraz puan istiyor ben meslek lisesinde elektrik elektronik okuduğum için ek puan sayesinde girebildim. Eğer okuyacaksanız mecburen işinizden ayrılmanız gerekiyor. Tekrar YKS girmeniz gerekmez mi? Bir de neden haberleşme okumak istiyorsunuz? Güzel bir meslek mi? Araştırmama rağmen adam çıkmış benim telekomda çalışan tanıdık var falan filan diye geveliyordu. Bitirip çalışacağız bakalım.

2 yıllık değil 4 yıllık okuyorum yarıladım diyelim. Devamsızlık sorunum yok evle okulun arası metro ile zaten 2 senede toplasam 4-5 kez devamsızlık yapmışımdır, onlar da sağlık sorunları yüzünden. Biraz puan istiyor ben meslek lisesinde elektrik elektronik okuduğum için ek puan sayesinde girebildim. Eğer okuyacaksanız mecburen işinizden ayrılmanız gerekiyor. Tekrar YKS girmeniz gerekmez mi? Bir de neden haberleşme okumak istiyorsunuz? Güzel bir meslek mi? Araştırmama rağmen adam çıkmış benim telekomda çalışan tanıdık var falan filan diye geveliyordu. Bitirip çalışacağız bakalım.
İşten ayrılmama gerek yok. Çoğu üniversitede hocalar anlayış gösteriyor ama işte hangi üniversite olduğunu bulmak lazım süpiriz yaşamamak için. Aktif olarak lisans kaydım var, myp ile yatay geçiş yapacağım. Bu yönden sıkıntım yok.

Mühendislik hakkında bilgim yok maalesef.

@Treomuyy peki elektronik haberleşmeyi bırakıp mekatroniğe geçilse sizce değer mi? Üniversitede 2 senem oldu parası iyi güzel meslek derken birkaç adamın laflarıyla 2 senem boşa gitmiş gibi hissediyorum.

Hocam ne yalan söyleyeyim bölümünüz hakkında pek bir bilgim yok ama bu kararı başkalarına bırakmanız biraz kötü olmuş. Bölümünüzü kendiniz enine boyuna araştırmalıydınız. Çok var öyle dışarıda atıp tutan yok şu bölüm kötü yok şu bölüm iyi eğer amacınız bir işe girmek bir kariyer yapmaksa emin olun bunun okuduğunuz bölümle pek bir alakası yok tek hedefiniz kendinizi geliştirmek olsun. Şu dönemde ülkenin hali ortada diploma pazarda elma armut gibi satılıyor o yüzden size tavsiyem şunu şunu oku işsiz kalmazsın değil de kendinizi geliştirmeniz. İnanın bana yatırımı kendinize yaptığınız sürece kazanırsınız. Başarılar şimdiden :)

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı