Elektronikle ilgili meslekler için okul şart mı?

581710

Centipat
Makaleler
2
Arkadaşlar soru başlıktaki gibi elektronik mühendisi, bilgisayar mühendisi, robotik mühendisi vs. olmak için okul okumak şart mı? Bir de şöyle bir şey daha soracağım bir bilgisayarcı dükkanı açmak için okul okumak şart mıdır?

Arkadaşlar soru başlıktaki gibi elektronik mühendisi, bilgisayar mühendisi, robotik mühendisi vs. olmak için okul okumak şart mı? Bir de şöyle bir şey daha soracağım bir bilgisayarcı dükkanı açmak için okul okumak şart mıdır?
Bilgisiyasayarcı olmak için hayır şart değil ama mühendis olmak için tabikide üniversiteye gideceksin.

Meslek lisesinden mezun olursan iş yeri açma belgesi veriyorlar. En basit yöntem bu. Eğer okulu bırakmak için bahane arıyorsan hiç bulaşma.

Benim bildiğim bilgisayar mühendisliği için meslek lisesi şart değil ama üniversite şart. Fakat yine de ben bilgisayar mühendisliği istediğim için bilişim bölümüne gittim. Açıkçası buranın faydası oluyor. Yazılım, programlama da bilgisayar mühendisliğine dahil olduğu için faydalı olacağını düşünüyorum.

Bilgisayarcı dükkanı için bile bilgi birikimi gerekiyor.
Elektrik, elektronik, bilgisayar ve robotik için okul şart.
Eğer şart değil diyen varsa mühendis değil, elektrikçidir.
Şöyle örnek vereyim, bir devre tasarlayacaksın, burada geçen hatların ölçüsü ve kalınlığı o kadar önemli ki, 1 mm ince yapsan birinin evinde yangın çıkartabilirsin ürettiğin veya tasarladığın devre ile.
Bilgisayarcı oldun, avometre kullanmayı bilmiyorsun, nasıl tamir edeceksin? Bozuk PSU geldi diyelim, çöpe atıp yenisini takıp 50-100 lira üstüne kar mı koyacaksın yoksa 20 liralık transistörü değiştirip 200 lira diyip 180 lira kar mı koyacaksın? Eğitimin bir diğer avantajı da budur.
Türkiye'de diploma lazım. Yeni nesil bir bilgisayarcıda bile bilgisayar mühendisi diploması var.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı