Element adlı mesajlaşma uygulamasının kullanım amacı nedir?

emre kalyoncu

Decapat
Daha fazla  
Arkadaşlar bildiğiniz üzere Discord devri bitti hâliyle birçok kişi farklı platformlara yöneliyor. Aşağıda belirtilen uygulama ile ilgili yazılan bir yorum dikkatimi çekti üstelik birçok kişi aynı şeyleri yazmış. Böyle bir şeyin olabilmesi mümkün değil gibi fakat eğer doğruysa devlet bunlara müdahale etmiyor mu? Bu uygulama üzerinden haberleşen ya da sadece hesap açan kişiler için ileride herhangi bir sürpriz olur mu? Teşekkür ederim.

Dosya Ekleri

• IMG_20241012_175426.jpg
    IMG_20241012_175426.jpg
    95 KB · Görüntüleme: 189
  • IMG_20241012_175413.jpg
    IMG_20241012_175413.jpg
    38,4 KB · Görüntüleme: 177
Arkadaşlar bildiğiniz üzere Discord devri bitti hâliyle birçok kişi farklı platformlara yöneliyor. Aşağıda belirtilen uygulama ile ilgili yazılan bir yorum dikkatimi çekti üstelik birçok kişi aynı şeyleri yazmış. Böyle bir şeyin olabilmesi mümkün değil gibi fakat eğer doğruysa devlet bunlara müdahale etmiyor mu? Bu uygulama üzerinden haberleşen ya da sadece hesap açan kişiler için ileride herhangi bir sürpriz olur mu? Teşekkür ederim.

Uygulamalar insanları ayırt edemez bu yüzden herkes kullanabilir yani girdiğin bütün sitelerde platformlarda kötü insanlar olacak hatta Technopat'ta bile olabilir.
Demek istediğim sadece kendi halinizde takılırsanız ve gruplara bulaşmazsanız sıkıntı olmaz fakat güvenilir bir programmı orasını bilmiyorum hiç kullanmadım ben hala VPN'siz Discord'a girebildiğim için Discord kullanıyorum.

Uzak durun. Devleti bilmem ama fetöcülerin kullandığı yerde hesap açmak sıkıntılıdır. Hatırlayın bir banka vardı isim vermek yasak mı bilmiyorum.(!)

Bu arada suç işlemezseniz bir şey olmaz.

[matrix] herkese açık mesajlaşma protokolü.Yani sen gidip kendi bilgisayarına bile [matrix] kurabilirsin.Devlet de pek bir şey diyemez zaten bir sürü server var,ayrıca da bütün mesajlar "senin oluşturduğun" encrypt keyleri ile şifreli,sen bile unutursan bütün mesajlar gg olur,başka alternatifi olmaz. Discord'dan bir diğer farkı ise tamamen anonim hesaplar açabiliyor olman(tamam Discordda da anonim hesaplar açabilirsin,ama birinde maglum şeyi satarken Discord banlayabilirken,Matrix yapamaz). Ayrıca da WhatsApp tan da yasa dışı işler yapabilirsin,belki şu an yapıyorlardır. Ama bir insan telefon numarası ile kayıt olunabilecek bir yere değilde, daha çok anonim odaklı platformlara yönelir. İşin özü hiç bir insan yasa dışı işlerden (herkese bağırarak söylemediği müddetçe) Matrix ten ban yemez, Matrix de zaten en güvenilir mesajlaşma protokollerinden bir tanesi.Ayrıca da Matrix kullandın diye aranmazsın,aranamazsın(az önce söyledim).Yani eğer imkanınız varsa gidin Discord yerine Matrix kullanın.(gizlilik,ucretlendirmeler(yok),özellik vs.)
Hepinize iyi forumlar dilerim.

NOT:Element Matrix ağını kullanan diğer mesajlaşma uygulamalarından biridir(bkz. Clients)

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı