Elementary OS "Kaynak listesi okunamad" Hatası

Herr mira

Hectopat
Terminale yazmış olduğum komutlarda hep aynı hatayı alıyorum.

[sudo] password for mirac:
N: '/etc/apt/apt.conf.d/' dizinindeki '20archive.dpkg-New' dosyası geçersiz bir dosya uzantısı olduğu için yok sayılıyor.
N: '/etc/apt/apt.conf.d/' dizinindeki '10periodic.dpkg-New' dosyası geçersiz bir dosya uzantısı olduğu için yok sayılıyor.
E: 'sudo' türü bilinmiyor. (satır: 1, kaynak listesi: /etc/apt/sources.list.d/spotify.list)
E: Kaynak listesi okunamadı.
E: /var/lib/dpkg/lock-frontend kilidi alınamadı - open (11: Özkaynak geçici olarak kullanılamaz durumda)
E: Unable to acquire the dpkg frontend lock (/var/lib/dpkg/lock-frontend), is another process using it?
2021-02-12 00-39-02 ekran görüntüsü.png

Dosya Ekleri

• 2021-02-12 00-44-57 ekran görüntüsü.png
    2021-02-12 00-44-57 ekran görüntüsü.png
    1,7 MB · Görüntüleme: 100
Spotify depo girdisi hatalı, aşağıdaki komutlarla depoyu yeniden ekleyin sorun çözülecektir. Her kod satırı tek komuttur, doğru seçip kopylayın.

Kod:
echo "deb http://repository.spotify.com stable non-free" | sudo tee /etc/apt/sources.list.d/spotify.list
Kod:
sudo apt-key adv --keyserver hkp://pool.sks-keyservers.net:80 --recv-keys D1742AD60D811D58

Kullanicidan cikis yapip tekrar giris yapin ve tekrar deneyin. Arka planda bir uygulama hala paket yoneticisini kullaniyor.

ls /etc/apt/apt.conf.d/ ciktisina da bakalim. Sanirim internetten bir seyler indirerek kurmayi denediniz.
Spotify denemiştim.
2021-02-12 02-54-23 ekran görüntüsü.png

Sorunu işletim sistemini silerek çözdüm yeniden kurulum yapacağım.

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı