elementaryOS Hera deneyimim

Atom'a çok benziyor hocam bu. Birisi birisinden araklamış gibi geldi. Ya da bir sürü metin editörü birbirine benziyor, benim cahilliğime geldi.
Hiç alakası yok ya nasıl benzettiniz 😄 Kod editörlerinin genel yerleşimi bu şekilde oluyor o yüzden böyle düşünmüş olabilirsiniz.

Zaten geliştirme yapısı olarak da birbirleriyle hiç alakaları yok, elementary Code Vala ile geliştirilmiş, Atom ise ElectronJS ile geliştirilmiş bir yazılım. tasarım olarak da dediğim gibi genelde yerleşimler hep bu şekildedir o nedenle benzettiniz muhtemelen.

Güzel olmuş, emeğinize sağlık.
Bir şeyler önerirsem herhalde yanlış anlamazsınız...
Anlatımı salt resim gücüyle yapmayın, çok resim çok güzel anlamına gelmez, ne kadar resim varsa anlatım da onu karşılamalı.
Yani çok resim olmasın demiyorum, istediğin kadar resim koyabilirsin ama anlatım o resimleri doldurmalı. Eğer anlatım resimleri karşılamazsa okuyucunun kafasında çok soru işaretleri kalır.
Gedit çok basit olmuş, yeni kullanıcılar kullanabilir.
Örneğin resmini verdiğin bu yazı yeni kullanıcı için hiç bir şey ifade etmez, doğrusu şuna benzer olmalı.
"Gedit oldukça gelişmiş bir metin editörüdür, yeni kullanıcılar için anlaşılır ve kolay bir kullanıma sahiptir" gibi.
Aynısını şu şekil geliştirebilirsin.
"Gedit, Gnome masaüstü için genelde tercih edilen metin editörüdür, oldukça gelişmiş anlaşılır ve kolay bir kullanıma sahiptir. EOS dağıtımının bu metin editörünü varsayılan olarak tercih etmesi yerinde bir karar olduğunu düşünüyorum" gibi.

Umarım ne demek istediğimi anlamışsındır, bunlar ilerde sana lazım olacak.

Güzel olmuş, emeğinize sağlık.
Bir şeyler önerirsem herhalde yanlış anlamazsınız...
Anlatımı salt resim gücüyle yapmayın, çok resim çok güzel anlamına gelmez, ne kadar resim varsa anlatım da onu karşılamalı.
Yani çok resim olmasın demiyorum, istediğin kadar resim koyabilirsin ama anlatım o resimleri doldurmalı. Eğer anlatım resimleri karşılamazsa okuyucunun kafasında çok soru işaretleri kalır.

Örneğin resmini verdiğin bu yazı yeni kullanıcı için hiç bir şey ifade etmez, doğrusu şuna benzer olmalı.
"Gedit oldukça gelişmiş bir metin editörüdür, yeni kullanıcılar için anlaşılır ve kolay bir kullanıma sahiptir" gibi.
Aynısını şu şekil geliştirebilirsin.
"Gedit, Gnome masaüstü için genelde tercih edilen metin editörüdür, oldukça gelişmiş anlaşılır ve kolay bir kullanıma sahiptir. EOS dağıtımının bu metin editörünü varsayılan olarak tercih etmesi yerinde bir karar olduğunu düşünüyorum" gibi.

Umarım ne demek istediğimi anlamışsındır, bunlar ilerde sana lazım olacak.
Hayır, yanlış anlamam. Ben de fark ettim anlatımdan çok resim kullandığımı. Bazı şeyleri çok yüzeysel geçmişim vs. Şimdilik böyle konulara ara vereceğim, o zaman biraz daha ayrıntılı yapmaya çalışırım.
@illedelinux başka dağıtım öneriniz var mı? Hepsini denedim. Mageia, Q4OS, NutyX, ROSA vs.

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Geri
Yukarı