Çözüldü 'Else' bir değim başlatamaz

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

ataozdemirr

Kilopat
Burada takılıp kaldım yardımcı olur musunuz? Sorun nedir?
'Else' bir değim başlatamaz.
Söz dizimi hatası, '(' bekleniyor.
Geçersiz ifade terimi 'else'
) Bekleniyor.
Geçersiz ifade terimi 'else'
Bekleniyor.

Dosya Ekleri

• else.PNG
    6,5 KB · Görüntüleme: 506
Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
If'ten sonra parantez kapamamışsınız ve süslü parantez açıp kapatmışsınız. Ayrıca noktalı virgül eklemiş ve eşittiri de unutmuşsunuz. Yani şu kod:
C#:
if (faceRight) true && moveInput < 0;{ }
{
...
}

Şöyle olmalı:
C#:
if (faceRight == true && moveInput < 0)
{
...
}
Else kodunu en sona yazmalısınız else kodun tüm koşulları geçerli olmazsa çalışacak koddur. Ve if olan kısımda gereksiz parantez açıp kapatmışsınız. Faceright olan kısım ve sonrasınıda parantezlere almalısnız.

Else kodunu en sona yazmalısınız else kodun tüm koşulları geçerli olmazsa çalışacak koddur. Ve if olan kısımda gereksiz parantez açıp kapatmışsınız.
Ben ne fazladan parantez ne de yanlış kullanılmış else gördüm ve takıntı edindim. Ben mi bulamıyorum yoksa siz mi yanlış gördünüz? Edit: Gördüm hocam boşverin
Edit2: Else yi hala göremedim.

Ben ne fazladan parantez ne de yanlış kullanılmış else gördüm ve takıntı edindim. Ben mi bulamıyorum yoksa siz mi yanlış gördünüz? Edit: Gördüm hocam boşverin
Edit2: Else yi hala göremedim.
İkinci if satırına bakarsanız göreceksinizdir.

If'ten sonra parantez kapamamışsınız ve süslü parantez açıp kapatmışsınız. Ayrıca noktalı virgül eklemiş ve eşittiri de unutmuşsunuz. Yani şu kod:
C#:
{
...
}

Şöyle olmalı:
C#:
if (faceRight == true && moveInput < 0)
{
...
}

Çözüm
lütfen mala anlatır gibi yazıp gösterebilir misiniz?

if (moveInput > 0 || moveInput < 0)
{
animator.SetBool("isRunning", true);
}
else
{
animator.SetBool("isRunning", false);
}

{
Flip();
}else if (faceRight == false && moveInput > 0)

{
Flip();
}
çok teşekkür ederim sorun çözüldü

İkinci if satırına bakarsanız göreceksinizdir.
Ben onu direk birleşik elseif komutu olarak okumuşum fark ettim sağolun
if (moveInput > 0 || moveInput < 0)
{
}
else
{
}

if (faceRight) true && moveInput < 0;{ } <------------
{
Flip();
}else if (faceRight == false && moveInput > 0)
^
{
Flip();
}
Sorun çözülmüş pardon.

Bir çok programlama dili gördüm, sadece gördüm, yazdım da. Ama ilk defa böyle bir if else yapısı görüyorum

Hangi dil bilmiyorum ama:
Kod:
if (moveInput > 0 || moveInput < 0){
}

else{
}

/* Bu nedir lo? */

{

Flip();

Acaba bu şekilde olması gerekmez mi?

if (faceRight true && moveInput < 0){
    Flip();
}
else if (faceRight == false && moveInput > 0){
    Flip();
}

Birde sana ufak bir tavsiye vermek isterim. Ben PHP yazıyorum. Notepad++ kullanıyorum yazarken. Farklı dil olup olmaması önemli değil ama ben şu yapıya hala alışamadım.
Kod:
if ($a == 2)
{
function($a);
}

Şuna bir şekilde alışamadım. Herkes bu şekilde yapıyor. Visual Studio'da böyle if else atıyor, deli oluyordum üniversitede. Java Eclipse'te atıyordu. Saçımı başımı yoluyordum derste.

Kod:
if ($a == 2){
      function($a);
}

Bu şekilde bana daha okunaklı geliyor. İf'in nerede başlayıp nerede bittiği ve if'in içinde olan şeyler de bir satır içeride olduğu için if'in içinde olduğu belli oluyor.

Bir kaç fonksiyon dosyamı buraya atsam gözün gönlün açılır. Kodlarım bile derli toplu ve her şeyi mükemmel.

Kafiye göz için midir kulak için midir bilmem ama, benim için kod göz için. Gözümün rahat etmediği şekilde kodu okuyamıyorum.

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…