Elveda Windows 8.1 :'(

Yüksek ihtimal bir hata bence. Çünkü bende öyle bir sorun yok. (ki ablamların 8 yıllık laptopunda Windows 8.1 varken hiçbir sorun yoktu. Ayrıca bir ara Windows 10 kullanıyordum ve bugün Windows 8.1 kurduğumda öyle bir sorunla karşılaşmadım.)
O çok da önemli değil aslında diğer yazdıklarım benim icin cidden can sıkan şeyler.
 
Evdeki 5 PC'nin 1'i W11, 1'i Windows 10, diğer 3'ü de 8.1'e sahip. Bunların arasından en güzeli 8.1 bence.

8.1 harika bir işletim sistemi. Desteğin kesilmesi de önemli değil, hala kullanılabiliyor. Ben W7 menüsüyle kullanıyorum ve o şekilde bence çok daha iyi. Metro uygulamaları gereksizler zaten, Windows 10'da hiç kullanmadım neredeyse.
 
Bugün Windows 8.1 kurduğum bilgisayarımdaki hiçbir metro uygulaması çalışmıyor. Windows 8.1 ile büyüdüm ben. İlk kullandığım işletim sistemimin sonu geldi. Destek sonu kadar kötü bir şey yok. Ne düşünüyorsunuz?

"O tatlı günlerimiz, bir anı oldu..."

Windows 10 geçme zamanı geldi diyorum. Sisteminiz Windows 8.1 için yeterliyse gene kullanmaya devam edebilirsiniz. Belki metro uygulamalarının çalışmamasının nedeni daha farklı bir şey yüzünden olabilir.
 
Ben Windows 10 1507 LTSB x64 kullanıyorum ve cidden şu ana kadar kullandığım tüm Windows sürümleri arasında, Win7'den bile daha hızlı bir işletim sistemi. Windows 8.1'den sonra geçilebilecek en iyi sürüm.
 

Geri
Yukarı