Emekli Sat komandosu Ali Türkşen'in maceralarını anlatan film üzerinde çalışılıyor

Aslan Mert

Centipat
Katılım
14 Temmuz 2023
Mesajlar
1.433
Çözümler
11
1993 senesinde gerçekleştirilen Lucky-S uyuşturucu gemisinin 14,5 ton uyuşturucu yüküyle ele geçirilmesinde ve 1996 senesinde Türkiye ve Yunanistan’ı savaşın eşiğine getiren Kardak Krizi sırasında SAT Komando Tim Komutanı olarak görev alan, Fethullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) planladığı Ergenekon-Balyoz kumpas sürecinde 16 yıl hapis cezasına çarptırılıp 2011-2014 yılları arası 3.5 yıl hapis yatıp 2015 yılında emekliliğe ayrılan, maceralarını anlattığı 4 tane kitabı bulunan emekli SAT Komandosu Ali Türkşen'in hayatı film oluyor.

2023 Eylül sonunda Boğaziçi Üniversitesinde katıldığı bir söyleşide kendisinin danışmanlık verdiği ve maceralarını anlatan bir film hazırlığında olunduğunu, filmden sonra da bir dizi çekme isteğinde olduğunu duyurdu.

Haber her ne kadar tam olarak güncel olmasa da hiçbir yerde haberi yapılmadığı için sizlerle paylaşmak istedim. Aynı söyleşide kendisi "En geç 2024 Ocak ayında" ayrıntılarını duyacağımızı iletmişti ancak sanırım işler tahmin edilenden biraz yavaş ilerliyor.

Film duyurusunu verdiği söyleşi (1:11:37), ayrıca güncellemeleri takip etmek isterseniz kendisinin Youtube kanalı ve İnstagram sayfası
 

Yeni konular

Geri
Yukarı