Emin Çapa: “TOGG'un parçaları yerli ve milli değil"

Günümüzde insanlar birbirini bir saçmalık olan ırk üzerinden değerlendirmek yerine insan olarak değerlendirdiği için ürünlerin üretimi tüm bölgelerin katkıları ile birlikte gerçekleşiyor ve gelişiyor.

Apple iPhone cep telefonlarının ekranı Samsung tarafından üretiliyor. Monster, Lenovo, Casper, MSI gibi dizüstü bilgisayar markalarının parçaları toplanılarak birleştiriliyor. TOGG'un, Mercedes'in BMW'ın parçaları toplanılarak birleştiriliyor.

Halihazırda araştırmayan ve bilmeyen seçmen için bir seçim malzemesi haline getirilen TOGG, ''Yerli ve milli!'' gibi saçma sapan ve doğru olmayan kelimeler ile birlikte daha da fazla seçim malzemesi haline getiriliyor.

Son düzenleme:
Bir almanın Mercedes, BMW bizim yerli milli ürettik oley, yaşasın güçlü Almanya vs diye sevindiğini görmedim. Üretiliyorsa üretilsin ben daha ucuz araç alabileceksem devlet destek versin okey. Ama günün sonunda fiyatı yine pahalı olacaksa ben alamayacaksam ne diye öveyim ne diye seveyim. Ödediğimiz destekler havaya gitmiş olur o kadar.

Hic umurumda degil sahsen. Tek istedigim sey sorunsuz olmasi ve ülke adina katki saglamasi. Dünya devleri bile her parcasini kendi üretmezken sen hangi kapasitenle bunu yapacaksin? Emeklemeden kim kosmus ki sen kosabilesin. Daha iyisini yapana kadar isini iyi yapan markalarla is birligi yaparsin.

Yerli ve milli olayina bu kadar takilmaya gerek yok diye düsünüyorum.

Birader proje maliyeti ile ödenecek kirayı ve günlük kullanım için vadedilen parayı hesaplayınca artı eksi hesap yapabiliyosun zaten. İçeriden bilgi almana gerek yok yani. Kaynak olarak attığın linkte bayağı komik sanarsın tarafsız kaynaktan yolluyor. Sen anlamazsın gerçi hülo devam.

İleri geri kıyası nasıl yapılıyor? Halkın sosyoekonomik gücünü bir araştırın da bakın bakalım. Bu zaten farklı bir konu.

Halkın malını satmak için halktan izin almış mı satanlar?
Kamuya ait, yani halkın onlarca yıllık vergileri ile kurulan fabrikaları, tesisleri, kurumları sırf birileri iktidara geldi diye satma hakkına sahip olamaz. Ve yine bu da ayrı bir konu.

Özel sermaye kendi imkanları ile ne yapabiliyorsa yapsın. Halk inim inim inlerken vergilerimizle birilerine servet aktarımı yapılmasına sessiz kalmayacağız tabi ki. Siz kendinizi soydurmaya çok meraklıysanız o yandaşlara evinizi köyünüzü verin çatır çatır yesinler. Durum aynen bundan ibaret.

Ulaştırma Bakanlığı strateji başkanının dediklerine değil de yandaş medyanın yazdıklarına inanayım bari.

Son düzenleyen: Moderatör:
@aragami

Ulaştırma bakanlığı strateji başkanının dediklerine değil de fondaş medyanın yazdıklarına inanayım bari hülo. Helal böyle devamke.

Devamke diyen birini ciddiye aldığım için kendimden özür dilerim. Laftan anlayacağını bilsem yeni yapılan Çanakkale köprüsü ile ilgili maliyet, taahhüt, ödenecek kiranın hesabını yapar, projenin devleti ne kadar zarara uğratacağını yazardım ama siz ona da kılıf bulursunuz. Neyse araştırma yapacak kadar donanımın (zekan) vardır herhalde ulaştırma bakanlığının verilerini kullanarak araştır bakalım bana inanmıyorsan.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Yav sen kimsin ki hesap kitap yapıyorsun sanarsın ekonomi üstadı arkadaş. Devlet bile isteye kendini zarara uğratıyor bu ekonomi profesörü arkadaşlar da oturduğu yerden zarar hesaplıyor. Hülo yazdığın için kendi üslubunla cevap verdim onu da beğenmiyorsun be.

Yerli ve milli demek tüm paraçaların Türkiye tarafında temin edilmesi demek. Bu araç yerli ve milli değil. Araç güzel görünüyor ama.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…