Eminevim ile kredi çekme ve araç alma süreci nasıl işler?

enes0110

Femtopat
Daha fazla  
Merhaba, biz Eminevim’den kredi çekip araba alacağız ancak bu gibi sistemlere ilk defa giriyoruz ve tam olarak nasıl çalıştığını bilmiyoruz. Bunu doğru ve detaylı bir şekilde anlatabilir misiniz?

Merhaba, biz Eminevim’den kredi çekip araba alacağız ancak bu gibi sistemlere ilk defa giriyoruz ve tam olarak nasıl çalıştığını bilmiyoruz. Bunu doğru ve detaylı bir şekilde anlatabilir misiniz?
Önce şikayetler okuyun.
Dosya ücreti/katılım payı ne kadar onu sorun.
Çıkmaya kalkarsanız bunu vermeyecekler!!

Para belli bir havuzda toplanıyor ve sizin yatırdığınız paraya göre bir araç alınıyor. Fakat kura sistemleri tamami ile şans işi olduğundan hemen kura çıkmayabilir. Hemen çıkarsa iyi ama çıkmazsa anlaştığınız paraya takabül eden bir araç alınacağı için örneğin şimdiki fiyatı 1 milyon olan aracın fiyatı kura size çıkana kadar 1.5 milyona ulaştığında olan sizin hayallerinize ve paranıza olur. Kısaca hemen kura çıkmazsa paranız gün geçtikçe enflasyon ile değer kaybeder.

Para belli bir havuzda toplanıyor ve sizin yatırdığınız paraya göre bir araç alınıyor. Fakat kura sistemleri tamami ile şans işi olduğundan hemen kura çıkmayabilir. Hemen çıkarsa iyi ama çıkmazsa anlaştığınız paraya takabül eden bir araç alınacağı için örneğin şimdiki fiyatı 1 milyon olan aracın fiyatı kura size çıkana kadar 1.5 milyona ulaştığında olan sizin hayallerinize ve paranıza olur. Kısaca hemen kura çıkmazsa paranız gün geçtikçe enflasyon ile değer kaybeder.
Biz 5 ay kesin teslimatçı var ona basvurmayi düşünüyoruz onun işleyişi nasil oluyor

Bana para biriktirme konusunda iradeli olamayan insanlar için bir modelmiş gibi geliyor hep. Biz de gidip konuşmuştuk ve bana hep "zorunlu olarak para atman gereken bir kumbara" gibi hissettirdi. Aynı şeyi evrak ve ekstra masraf ödemeden kenara para ayırarak da yapabilirsiniz. Zaten aracı/konutu hemen ya da çok geç elde etmeniz de şansa bakıyor. Ayrıca alacağınız şeye gelen zamlar da taksitlerinize yansıtılıyor.

Onlarca kez uyarmama rağmen abim bu sisteme girdi. Parası pul oldu, vadettikleri tarihlerde de hiçbir zaman parayı vermiyorlar. Şimdi parayı kurtarmak için benim peşimde dolaşıyor.
Arkadaşlar, bu tür sistemlere girmeyin. Paranızı faizli hesapta da birleşik faizle değerlendirmeye başlasanız bile zaten kâr edersiniz. Kafanızı kullanın, haram mı diyorsunuz? Ben üstüme günahlarını alıyorum. Kabul etmiyor musunuz? O zaman gidin, altın, gümüş ya da borsayı tercih edin, çok daha mantıklı. Hiç risk almak istemiyorsanız dolar alın, bu sistemden daha kısa sürede teslim alırsınız. Excel'de mevcut faiz ve diğer sistemler üzerinden geçmişe dönük simülasyonunu yaptım ve gösterdim. Yani tüm bu sistemlerin denemesini rakamlarla gösterdim. Aptala anlatır gibi tane tane açıklamıştım. Biraz finansal okuryazarlığı olsaydı bu hale düşmezdi. Ne diyelim, kendi düşen ağlamaz 🤣

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı