Emlakçı yetkilendirmesi süreci nasıl işler?

Yer
Ankara
Bir iş yerimiz var, kiralama süreci ile ben ilgileniyorum. Birkaç emlak firması dükkana herhangi bir afiş asmamak şartı ile kendileri de yetkilendirilerek ilan vermek istiyor. Afiş astırmama sebebim zaten yan dükkanda da aktif olarak çalışıyoruz ve gün içinde hep buradayız. İster istemez emlakçının aradan çıkartılmasına sebep olacak bir durum bu yüzden ilan astırmıyorum. Yasa yıl başında yürürlüğe girdiği için detaylı bir bilgilendirme bulamadım. Emlakçıya yetki verdikten sonra şayet kendim şahsen kiraya verirsem yetkinin iptali süreci nasıl işliyor veya emlakçı bir hak talebinde bulunabiliyor mu? Yakın zamanda kiralama sürecini tecrübe eden var ise tecrübelerini duymak isterim.

Bir iş yerimiz var, kiralama süreci ile ben ilgileniyorum. Birkaç emlak firması dükkana herhangi bir afiş asmamak şartı ile kendileri de yetkilendirilerek ilan vermek istiyor. Afiş astırmama sebebim zaten yan dükkanda da aktif olarak çalışıyoruz ve gün içinde hep buradayız. İster istemez emlakçının aradan çıkartılmasına sebep olacak bir durum bu yüzden ilan astırmıyorum. Yasa yıl başında yürürlüğe girdiği için detaylı bir bilgilendirme bulamadım. Emlakçıya yetki verdikten sonra şayet kendim şahsen kiraya verirsem yetkinin iptali süreci nasıl işliyor veya emlakçı bir hak talebinde bulunabiliyor mu? Yakın zamanda kiralama sürecini tecrübe eden var ise tecrübelerini duymak isterim.

Emlakciyim. Emlakci ile sözleşme imzalamissaniz başka emlakciya veremezsiniz. Tabii sozlesme detayını bilmiyorum kendi sözleşmem üstünden konuşuyorum. Size herhangi bir teklif gelirse de emlakciya iletip onun ilgilenmesi gerek.

Emlakciyim. Emlakci ile sözleşme imzalamissaniz başka emlakciya veremezsiniz. Tabii sozlesme detayını bilmiyorum kendi sözleşmem üstünden konuşuyorum. Size herhangi bir teklif gelirse de emlakciya iletip onun ilgilenmesi gerek.

Moderatör arkadaşlar saolsunlar konuyu kendilerince düzenledikleri için eksik kalmış. Eids yani emlak ilan doğrulama sistemi üzerinden yetki verilmesi hususunu sormuştum, ancak bunu silmişler. Herhangi bir sözleşme imzalamadım, kendileride ilan vermek istediklerini ancak bunun için eids üzerinden yetki vermem gerektiğini söylediler. Sözde anlaşmamız ben kiracı bulursam emlakçılık bir durum olmayacak ancak kendileri bulursa elbette standart süreç işleyecek. Kafamı kurcalayan konu bana doğrudan gelen teklifte emlakçının ne pozisyonda olacağı.
Normalde uzun yıllardır 2 ayrı emlakçı kira sürecine bakıyordu, esnaf olmamız ve harici ticaretimizden dolayı güven ilişkimiz sebebi ile sözleşme dahi yapmıyorduk kiracı buluyorlardı ve ücretlerini de alıyorlardı. Ancak şimdi ederin altında bir kira söyledikleri için bende kendim ilana verdim, dışarıdan birkaç emlakçı da benzer şekilde iletişime geçti.

Eids kiralamalarda zorunlu ama sarı siteler satılık içinde istiyor. Eids verme konusunda onlar ilana girerse zorunlu. Ama birden fazla emlakciya yetki vermek konusunda bir bilgim yok eids üstünden.

Eids de verilen numara tapu da da yazıyor. Tapuda yazanlada ilan girilebilirdi yilbasindan önce ama şu an emlakçılar ağır ceza yer yetkisiz.

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı