eMMC karttan vs USB 3.1'den Boot

Şu an removable gözüküyor zaten, W to Go yüklü haldeyken.
Sıkıntı nedir?
tfd.jpg

WinToGo yüklerken refus aracılığıyla bu hatayı verdi. Ben de evet deyip geçtim. Sonrasında yine Windows'u boot ederken pencere ekranında yükleme ekranında dondu. Flash bellekten şüphelenmeye başladım.

Dün verdiğim İngilizce linkte aynı hatanın (fixed/removable) olabileceği belirtiliyor, nitekim bende de oldu. Boot sırasında sorun yaşıyorsan BIOS ayarlarını kontrol et, UEFI vs. sebepli olabilir.

Flash diske kurulum yaparken kullandığın ISO da önemli, bende farklı sürümler mevcut, hepsi işe yaramıyor USB'ye yazdırırken, bazıları W to go opsiyonunu çıkartmıyor bile. Enterprise yoksa RTM sürüm ile dene, ben o şekilde yaptım. Ona rağmen sorun varsa ilk paragrafı dikkate al ve ilk açılırken bekle, öncesinde birkaç kez ayar çekiyor.

Son düzenleme:
Hocam ben elimdeki bilgisayarın 32 gb hafıza problemini takıntı yaptım. Şimdi de şöyle bir harici harddisk almayı düşünüyorum. Hızları benim eMMC kartın random okuma yazma hızlarından iyi gözüküyor.
Yapmak istediğim şey; bir USB Windows 10 yükleme flash'ı hazırlamak ve bilgisayara hem flash'ı hem de bu harici belleği takıp yükleme kısmında Windows'u bu harici belleğe yüklemek. Sonrasında bu harici bellek ile boot etmek. Sizce mümkün gözüküyor mu?

Ben Hitachi HDD 7200RPM kullanıyorum, genel kullanımda en ufak bir sıkıntı dahi yaratmıyor, GBlarca
dosyanın olduğu klasörleri açarken birkaç sn bekletiyor ama sonrasında RAM'e attığından 2.sinde o bekleme de olmuyor doğal olarak.
Yavaşlık sebepli sorun yaşıyorsan bence harici çözümler yerine niye yavaşı araştırman belki daha iyi olur. eMMC'in yavaş da olsa HDD'in rastgele okuma yazmasına göre çok daha hızlı çünkü. Sistemin ısınıyor olabilir mi?
Standart Windows kurulumuna USB 3.0 ile kurulum konusunun üzerinden geçmiştik.

https://www.amazon.com/SanDisk-Extr...Star=three_star&reviewerType=avp_only_reviews
Kakaratto'nun mesajına Sandisk'in cevabını okuyabilirsin.

Bunların dışında doğru Windows sürümüyle W to go'yu USB flash belleğe kurabiliyorsun, RTM Windows sürümlerini ya da Enterprise sürümlerini denedin mi?

Dediğiniz gibi oldu bendeki Windows sürümlerinden flash bellek ile boot edememiştim ama Windows 10' un son sürümünü Microsft' un kendi sitesinden indirdikten sonra WinToUsb programı aracılığıyla flash belleğe Windows kurulumu yaptım (burada bir örneği var) ve sonunda Windows 10 flash bellekten boot edilerek çalıştı. Artık 64 Gb'lık Flash belleği sabit disk gibi kullanacağım. Hız olarak karşılaştırdığımda eskisinden aşırı bir farkı olmadığını söyleyebilirim.

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 10 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı