En az RAM ve CPU harcayan tarayıcı hangisi?

BurakOBd

Hectopat
Daha fazla  
Merhaba uzun zamandır Opera GX kullanıyorum. Oyun oynarken yan ekrandan sürekli video izliyorum. Bugün bir şeyi merak ettim ve arka planda çalışan her şeyi kapattım ve öyle oynadım. FPS değerlerim 2 katına çıktı, nedenini ise Opera GX'de buldum (zaten bir tek Opera ve Discord açık) Görev Yöneticisi'nden baktığımda ise sadece bir sekmede video izlerken harcadığı RAM ve CPU beni şok etti. Tarayıcımı değiştirmek istiyorum, önerebileceğiniz az RAM ve CPU harcayan bir tarayıcı var mı?

Dosya Ekleri

• Ekran görüntüsü 2024-02-10 205654.png
    Ekran görüntüsü 2024-02-10 205654.png
    24,6 KB · Görüntüleme: 67
Son düzenleyen: Moderatör:
Merhaba uzun zamandır Opera GX kullanıyorum. Oyun oynarken yan ekrandan sürekli video izliyorum. Bugün bir şeyi merak ettim ve arka planda çalışan her şeyi kapattım ve öyle oynadım. FPS değerlerim 2 katına çıktı, nedenini ise Opera GX'de buldum (zaten bir tek Opera ve Discord açık) Görev Yöneticisi'nden baktığımda ise sadece bir sekmede video izlerken harcadığı RAM ve CPU beni şok etti. Tarayıcımı değiştirmek istiyorum, önerebileceğiniz az RAM ve CPU harcayan bir tarayıcı var mı?
Microsoft Edge.

Video izleyeceksen ve kaynak yönetimi önemliyse en efektif yol videoyu indirip. Media player üzerinden izlemek olur. Bunun dışında Firefox ve Edge iyidir. Chrome'da son yıllara göre bence gayet başarılı.

Seni bozan video, tarayici degil.
Video formati geregi surekli decompress / decode yapiyorsun stream izlerken, bu da islemciyi yoruyor.

Yan monitorde bu islemi yapmaya devam ettigin surece FPS dususu yasarsin browserdan bagimsiz.

Video izleyeceksen ve kaynak yönetimi önemliyse en efektif yol videoyu indirip. Media Player üzerinden izlemek olur. Bunun dışında Firefox ve Edge iyidir. Chrome'da son yıllara göre bence gayet başarılı.

Edge deneyeceğim bakalım teşekkürler.

Seni bozan video, tarayici degil.
Video formati geregi surekli decompress / decode yapiyorsun stream izlerken, bu da islemciyi yoruyor.

Yan monitorde bu islemi yapmaya devam ettigin surece FPS dususu yasarsin browserdan bagimsiz.

Anladım teşekkür ederim verdiğin bilgi için.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı