En basit yazılım dili hangisi?

Hocam ben arkadaş web sitesi yapmayı tercih eder diye önerdim. Web sitesi yapacaksa eğer PHP, MySQL, JS zaten en önemlileri.

Anlamamakta ısrarcısın galiba dünyada sadece PHP ile web sitesi yapılmıyor Veri tabanı olarak sadece MySQL yok.

Anlamamakta ısrarcısın galiba dünyada sadece PHP ile web sitesi yapılmıyor Veri tabanı olarak sadece MySQL yok.
Dostum sen anlamamakta ısrarcısın. Farklı bir dil öğrenince farklı olmuyorsun. Bu önerdiğim dillerin git popülerliğine ve ne kadar kişi tarafından kullanıldığına bak.

Dostum sen anlamamakta ısrarcısın. Farklı bir dil öğrenince farklı olmuyorsun. Bu önerdiğim dillerin git popülerliğine ve ne kadar kişi tarafından kullanıldığına bak.

Bir dilin çok kullanılması popüler olması her projeye uygun olduğu göstermez. Ayrıca kullanımı azalıyor ve performansı daha iyi olan diller var ama onun kadar popüler değil ama zamanla olacaktır.

Ciddi anlamda anlaması en kolay ve yazımı en kolay dillerden biri olması nedeni ile python derim. Hem herhangi bir noktasında takılırsanız yardımcı olabilecek insan ve kaynak çok fazla. Google arkasında duruyor. Coolab ile de tarayıcıda kod yürütebilirsiniz.

Bir dilin çok kullanılması popüler olması her projeye uygun olduğu göstermez. Ayrıca kullanımı azalıyor ve performansı daha iyi olan diller var ama onun kadar popüler değil ama zamanla olacaktır.
Bende biliyorum tabi ki kullanışlı çok dil var ama herhangi bir sıkıntı çektiğin zaman direk cevabını bulabilceğin dillerdir bunlar.

Oyun sektörüne dalacaksanız C dilleri,
Daha genel işler yapmak istiyorsanız (mobil, web vs.) Pyhton,
Web işine dalacaksanız JavaScript.

Beğenmedim, saçma bilgiler yazmayın her konuda bilgi sahibi olmanıza gerek yok.
Adam sadece yazılıma başlayacağım demiş ben de normal olarak c'yi önerdim ve c dili hangi alanda olursan ol bilmen gereken bir dil. Mülakatlarda ya da iş alım şartlarında c dili bir gereklilik. Sen oyun yapacağım diyerek sıyrılamazsın bilmen gerek.

C dili şartıyla alan ama C dili gerektirmeyen alanlarla alakalı iş ilanları yollarsan bizde öğreniriz.

Yorumda niye tüm cevaplarda beğenmedim çok? Hiç mi aralarında kolay söyleyeni olmamış yoksa trollüyor mu herkes?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…